Létrehozva: 2017.02.23.

Isteni tavaszi karfiolpogácsa, ami felgyorsítja a fogyást

Friss, könnyû zöldséges pogácsa! Hízás nélkül jóllakhatsz vele. Könnyû elkészíteni, és még le is fagyaszthatod.

1 pogácsa csupán  2,5 g zsírt, 3,2 g szénhidrátot és ugyanannyi fehérjét tartalmaz. Sütheted muffinformában is, de akár ejthetsz kis adagokat egy lapos, kiolajozott tepsire is.  

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 70 dkg karfiol, rózsáira szedve
  • 1 nagy fokhagymagerezd
  • 2 tojás vagy 1/3 csésze tojásfehérje
  • 1 ek. keményítő
  • ½ csésze + 3 ek. kemény sajt, reszelve
  • ½ tk. só
  • 1/8  tk. fekete bors, frissen őrölve
  • 2-3 ek. zöldhagyma (csak a zöld, szár része) finomra vágva
  • olaj
  • Elkészítés:

    1. Konyhai robotgépben, a pillanatkapcsolót többször benyomva, daráld finomra a karfiolt. Befejezés előtt add hozzá a fokhagymát, és daráld készre. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

    2. Közepesnél erősebb fokozaton melegíts fel egy nagy, teflonos serpenyőt, majd olajspray-vel vagy kis papírral olajozd ki. Szórd bele a darált karfiolt, és folytonos kavargatás közben párold 5-7 percig, míg aranybarna nem lesz. Könnyen odaég!

    3. Közben egy közepes tálban keverd össze a tojásokat. Add hozzá a keményítőt, és verd simára. Keverd hozzá az előpárolt karfiolt, a reszelt sajtot (kivéve 3 ek.), a sót, a borsot, a zöldhagymát. Jól elegyítsd.

    4. Bélelj ki sütőpapírral egy muffinsütőt, vagy olajspray-vel spricceld meg. A formákban egyenletesen oszd el a masszát, majd szórd a tetejére a maradék 3 evőkanálnyi sajtot. Süsd 25 percig. Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni egy kicsit, majd tálald még forrón.

    Tipp:

    1. A hűtőben 5 napig is eláll légmentes üvegtárolóban.

    2. Le is fagyaszthatod, 3 hónapig megfelelő marad a minősége.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek