tóth gabi
Friss, könnyû zöldséges pogácsa! Hízás nélkül jóllakhatsz vele. Könnyû elkészíteni, és még le is fagyaszthatod.
1 pogácsa csupán 2,5 g zsírt, 3,2 g szénhidrátot és ugyanannyi fehérjét tartalmaz. Sütheted muffinformában is, de akár ejthetsz kis adagokat egy lapos, kiolajozott tepsire is.
1. Konyhai robotgépben, a pillanatkapcsolót többször benyomva, daráld finomra a karfiolt. Befejezés előtt add hozzá a fokhagymát, és daráld készre. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
2. Közepesnél erősebb fokozaton melegíts fel egy nagy, teflonos serpenyőt, majd olajspray-vel vagy kis papírral olajozd ki. Szórd bele a darált karfiolt, és folytonos kavargatás közben párold 5-7 percig, míg aranybarna nem lesz. Könnyen odaég!
3. Közben egy közepes tálban keverd össze a tojásokat. Add hozzá a keményítőt, és verd simára. Keverd hozzá az előpárolt karfiolt, a reszelt sajtot (kivéve 3 ek.), a sót, a borsot, a zöldhagymát. Jól elegyítsd.
4. Bélelj ki sütőpapírral egy muffinsütőt, vagy olajspray-vel spricceld meg. A formákban egyenletesen oszd el a masszát, majd szórd a tetejére a maradék 3 evőkanálnyi sajtot. Süsd 25 percig. Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni egy kicsit, majd tálald még forrón.
Tipp:
1. A hűtőben 5 napig is eláll légmentes üvegtárolóban.
2. Le is fagyaszthatod, 3 hónapig megfelelő marad a minősége.