RETRO RÁDIÓ

Nem hizlal többé a nasi: Cukor- és lisztmentes lett az almaropogós!

Nem hizlal többé a nasi: Cukor- és lisztmentes lett az almaropogós!
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 01. 22. 09:00

Meleg, illatosan sült alma, melyet ropogós morzsa takar, és a tetején a hideg, lágy vaníliafagylalt koronáz meg. Nem lehet finomabbat elképzelni sem!

Tökéletes, lelkiismeret-furdalás nélküli élvezetet nyújt ez a kis nasi, mert vegán, finomított cukor és liszt nélkül készült. Ha egyszer megkóstolod, soha többé nem tudsz ellenállni neki. És nyugodtan teheted, mert egészséges!

HOZZÁVALÓK 1 nagyobb, vagy 2-3 kisebb adaghoz:

ALMA:

  • 2 alma, vékonyan elszeletelve
  • 1 ek. juharszirup (vagy méz)
  • MORZSA:

  • ½ csésze mandulaliszt
  • ¼ csésze zabpehely (a régi fajta, nem előfőzött)
  • 2 ek. juharszirup (vagy méz)
  • ¼ tk. só
  • 3 ek. kókuszolaj (szilárd halmazállapotú)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 175-180 Celsius-fokra. Vékonyan olajozz ki egy kisebb hőálló edényt.

    2. Egy tálban jól keverd össze a mandulalisztet, a zabpelyhet, a juharszirupot, és a sót. Add hozzá a kókuszolajat is. Ujjaiddal vagy villával dolgozd össze addig, míg durva szemcsés, morzsás állagot nem kapsz, és megnyomva össze nem áll a tészta.

    3. Egy kis tálban addig kevergesd az almaszeleteket a juharsziruppal, míg mindenütt jól be nem vonja. Szedd át az előkészített sütőedénybe, majd borítsd be morzsával.

    4. Süsd 30 percig, vagy míg a teteje világos aranybarnára nem sül, az alma alul meg jól át nem fő. (Ha szükséges, alufóliával takard le, hogy ne égjen meg túlságosan. Ez a sütődtől függ). Melegen tálald.

    Tipp:

    Vaníliafagylalttal vagy kókusztejből készült fagyival koronázd.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.