Létrehozva: 2017.01.22.

Nem hizlal többé a nasi: Cukor- és lisztmentes lett az almaropogós!

Meleg, illatosan sült alma, melyet ropogós morzsa takar, és a tetején a hideg, lágy vaníliafagylalt koronáz meg. Nem lehet finomabbat elképzelni sem!

Tökéletes, lelkiismeret-furdalás nélküli élvezetet nyújt ez a kis nasi, mert vegán, finomított cukor és liszt nélkül készült. Ha egyszer megkóstolod, soha többé nem tudsz ellenállni neki. És nyugodtan teheted, mert egészséges!

HOZZÁVALÓK 1 nagyobb, vagy 2-3 kisebb adaghoz:

ALMA:

  • 2 alma, vékonyan elszeletelve
  • 1 ek. juharszirup (vagy méz)
  • MORZSA:

  • ½ csésze mandulaliszt
  • ¼ csésze zabpehely (a régi fajta, nem előfőzött)
  • 2 ek. juharszirup (vagy méz)
  • ¼ tk. só
  • 3 ek. kókuszolaj (szilárd halmazállapotú)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 175-180 Celsius-fokra. Vékonyan olajozz ki egy kisebb hőálló edényt.

    2. Egy tálban jól keverd össze a mandulalisztet, a zabpelyhet, a juharszirupot, és a sót. Add hozzá a kókuszolajat is. Ujjaiddal vagy villával dolgozd össze addig, míg durva szemcsés, morzsás állagot nem kapsz, és megnyomva össze nem áll a tészta.

    3. Egy kis tálban addig kevergesd az almaszeleteket a juharsziruppal, míg mindenütt jól be nem vonja. Szedd át az előkészített sütőedénybe, majd borítsd be morzsával.

    4. Süsd 30 percig, vagy míg a teteje világos aranybarnára nem sül, az alma alul meg jól át nem fő. (Ha szükséges, alufóliával takard le, hogy ne égjen meg túlságosan. Ez a sütődtől függ). Melegen tálald.

    Tipp:

    Vaníliafagylalttal vagy kókusztejből készült fagyival koronázd.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek