tóth gabi
Meleg, illatosan sült alma, melyet ropogós morzsa takar, és a tetején a hideg, lágy vaníliafagylalt koronáz meg. Nem lehet finomabbat elképzelni sem!
Tökéletes, lelkiismeret-furdalás nélküli élvezetet nyújt ez a kis nasi, mert vegán, finomított cukor és liszt nélkül készült. Ha egyszer megkóstolod, soha többé nem tudsz ellenállni neki. És nyugodtan teheted, mert egészséges!
1. Melegítsd elő a sütőt 175-180 Celsius-fokra. Vékonyan olajozz ki egy kisebb hőálló edényt.
2. Egy tálban jól keverd össze a mandulalisztet, a zabpelyhet, a juharszirupot, és a sót. Add hozzá a kókuszolajat is. Ujjaiddal vagy villával dolgozd össze addig, míg durva szemcsés, morzsás állagot nem kapsz, és megnyomva össze nem áll a tészta.
3. Egy kis tálban addig kevergesd az almaszeleteket a juharsziruppal, míg mindenütt jól be nem vonja. Szedd át az előkészített sütőedénybe, majd borítsd be morzsával.
4. Süsd 30 percig, vagy míg a teteje világos aranybarnára nem sül, az alma alul meg jól át nem fő. (Ha szükséges, alufóliával takard le, hogy ne égjen meg túlságosan. Ez a sütődtől függ). Melegen tálald.
Tipp:
Vaníliafagylalttal vagy kókusztejből készült fagyival koronázd.