tóth gabi
Eszméletlen finom köret készíthetõ abból a zöldségbõl, ami talán a legkevésbé kedvelt Magyarországon. Ha a kelbimbó nálad is tiltólistán volt eddig, talán ideje átértékelned ezt a kérdést. Ide süss!
Sokan még a fejüket is elfordítják, ha meglátják a kelbimbót, pedig, mint a káposztafélék jellegzetes képviselője, ez is az egyik legegészségesebb zöldségféle, ami Magyarországon megterem, rengeteg benne a C-vitamin. És minden fanyalgónak üzenjük: FINOM!
Mérete egészen apró, akkora, mint a dió, és persze más az állaga, mint a több ikáposztafélének: tömörebb, főzve kissé "porózus". Jellegzetes, mondhatni átható illatát sokan nem kedvelik, ellenben az igazi ínyencek nagyon is imádják! No persze ehhez némiképp ismerni kell a kelbimbót, és elkészítésének összes csínját-bínját.
Például elég néhány szemet dobni belőle a húslevesbe, és máris fölkerül a vasárnapi ebédre a korona!
A kelbimbót leginkább persze köretként szokás fogyasztani, sokan vajon párolják vagy főzik. Ám éppen a föntebb említett "porózus-jelleg" miatt ez óriási nagy hiba.
A kelbimbót ugyanis leginkább sütni érdemes!
Meg is mutatjuk a világ legjobb kelbimbó receptjét, amit tiszta szívvel ajánlunk mindenkinek, aki odafigyel az egészségre, a változatos étkezésre és netán fogyni szeretne. A kelbimbó ugyanis az egyik legjobb diétás alapanyag - rengeteg rost, semmi szénhidrát.
Hozzávalók:
Így készül:
1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra, sütőpapírral bélelj ki egy tepsit.
2. Keverd össze a balzsamecetet, a kókuszolajat, a citromlét, a sót és a borsot.
3. A megtisztított kelbimbókat vágd félbe és tedd egy mély tálba. Öntsd nyakon a balzsamecetes szósszal és jól forgasd össze.
4. Az így előkészített kelbimbót terítsd el a tepsin, majd mehet a sütőbe! Fél óra alatt parádésra sül!
5. Ellenőrizd az ízeket (só, bors, balzsamecet), majd keverd a kelbimbóhoz a gránátalmát, illetve a citrom reszelt héját.
Valami zseniális!
Csodálatos ízek, isteni illat, bár a látvány is magáért beszél! Natúr húsokhoz úgysem találsz jobb köretet!