RETRO RÁDIÓ

Íme, a világ legegészségesebb és legfinomabb körete

Íme, a világ legegészségesebb és legfinomabb körete
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 01. 09. 12:35

Eszméletlen finom köret készíthetõ abból a zöldségbõl, ami talán a legkevésbé kedvelt Magyarországon. Ha a kelbimbó nálad is tiltólistán volt eddig, talán ideje átértékelned ezt a kérdést. Ide süss!

Sokan még a fejüket is elfordítják, ha meglátják a kelbimbót, pedig, mint a káposztafélék jellegzetes képviselője, ez is az egyik legegészségesebb zöldségféle, ami Magyarországon megterem, rengeteg benne a C-vitamin. És minden fanyalgónak üzenjük: FINOM!

Mérete egészen apró, akkora, mint a dió, és persze más az állaga, mint a több ikáposztafélének: tömörebb, főzve kissé "porózus". Jellegzetes, mondhatni átható illatát sokan nem kedvelik, ellenben az igazi ínyencek nagyon is imádják! No persze ehhez némiképp ismerni kell a kelbimbót, és elkészítésének összes csínját-bínját.

Például elég néhány szemet dobni belőle a húslevesbe, és máris fölkerül a vasárnapi ebédre a korona!

A kelbimbót leginkább persze köretként szokás fogyasztani, sokan vajon párolják vagy főzik. Ám éppen a föntebb említett "porózus-jelleg" miatt ez óriási nagy hiba.

A kelbimbót ugyanis leginkább sütni érdemes!

Meg is mutatjuk a világ legjobb kelbimbó receptjét, amit tiszta szívvel ajánlunk mindenkinek, aki odafigyel az egészségre, a változatos étkezésre és netán fogyni szeretne. A kelbimbó ugyanis az egyik legjobb diétás alapanyag - rengeteg rost, semmi szénhidrát.

Balzsamos kelbimbó gránátalma gyöngyökkel

Hozzávalók:

  • 1 kg kelbimbó
  • 3 ek. balzsamecet
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 2 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 1 citrom leve és héja lereszelve
  • 1 gránátalma, csak a magok
  • só, bors

Így készül:

1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra, sütőpapírral bélelj ki egy tepsit.

2. Keverd össze a balzsamecetet, a kókuszolajat, a citromlét, a sót és a borsot.

3. A megtisztított kelbimbókat vágd félbe és tedd egy mély tálba. Öntsd nyakon a balzsamecetes szósszal és jól forgasd össze.

4. Az így előkészített kelbimbót terítsd el a tepsin, majd mehet a sütőbe! Fél óra alatt parádésra sül!

5. Ellenőrizd az ízeket (só, bors, balzsamecet), majd keverd a kelbimbóhoz a gránátalmát, illetve a citrom reszelt héját.

Valami zseniális!

Csodálatos ízek, isteni illat, bár a látvány is magáért beszél! Natúr húsokhoz úgysem találsz jobb köretet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.