RETRO RÁDIÓ

Leszoknál a cukorról? Ez a szuper kókuszkeksz segít!

Leszoknál a cukorról? Ez a szuper kókuszkeksz segít!
Fehér Elena
Szerző
Fehér Elena
Létrehozva2016. 12. 03. 13:45

Az elsõ hetek legnehezebb szakaszán segít át ez az isteni finom kókuszkeksz. Nincs benne cukor, és szénhidrát is csak alig. Visszaszorítja az éhségérzetet és a nassolás utáni vágyat. Ezért legyen mindig nálad pár darab belõle!

Minden diéta első és legfontosabb pontja az, hogy el kell hagynunk a cukrot és a magas szénhidráttartalmú élelmiszereket. Csakhogy ezt a teljesen logikus változtatást gyakran pokoli nehéz betartani. A cukorhoz szokott szervezet ugyanis folyton követel: ha  lezuhan a vércukorszint, kezdődik a kínzó éhség és szinte mindent felfalnánk, ami a kezünk ügyébe kerül.

Ilyenkor jól jön ez a rendkívül alacsony szénhidráttartalmú kókuszos keksz. Rosttartalma rendkívül magas, szénhidrát viszont alig van benne. Elég 1-2 szemet elropogtatni, eltelít és megszűnik az éhségérzet.

Átsegít a legnehezebb pillanatokon, és nem kell megszegned a diétádat sem. 

A legjobb, ha mindig van nálad egy kis csomaggal! Gyorsan és könnyen, mindössze pár perc alatt elkészítheted az édességpótló szuper-kekszet. 

Ropogós kókuszkeksz 

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze mandulavaj (rendes vajjal helyettesítheted)
  • 2 tk. kókuszolaj
  • 2 tojás
  • 1/2 tk.vanília kivonat
  • 1 tk. fahéj
  • 1 ek. kókuszliszt
  • 1/4 csésze apróra vágott dió
  • 1 csésze aprított kókusz az édesítéshez
  • TIPP: Ez egy teljesen natúr keksz, édesítés nélkül. Ha kívánod hozzá az édes ízt, 10 csepp Lovely Sweet édesítőt adhatsz a tésztához.

    Így készítsd:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

    2. Keverd össze a mandulavajat, a tojást, a kókuszolajat és a vaníliát egy keverőtálban a konyhai robotgép segítségével, majd add hozzá a fahéjat, a kókuszlisztet, a kókuszreszeléket és az aprított diót.

    3. Az így kapott tésztát evőkanállal porciózd a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd villával finoman lapítsd le a kupacokat, hogy kekszformájuk legyen. 

    4. A kekszet  8-10 percig alatt süsd készre, amíg ropogós állagú nem lesz.

    5. A kész kekszeket óvatosan csúsztasd le a tepsiről és hagyd kihűlni. Azután helyezd őket légmentes élelmiszerdobozba, hogy tovább megőrizzék az frissességüket.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.