kulcsár edina
Ez az új recept tökéletes példa arra, hogy egyetlen apró változtatással egész más karaktert kaphat akár a legegyszerûbb étel is. Jelen esetben a roston sült cukkini. Soha ilyen finomat nem ettél!
Klasszikusan a nyár zöldsége a cukkini, de egész télen kapható, méghozzá kis szerencsével elérhető áron. Így továbbra is főszereplője lehet a súlycsökkentő diétáknak. Fogyókúrás szempontból a cukkini tökéletes zöldség, mivel alig van benne szénhidrát, ráadásul millióféleképpen felhasználhatod, nemcsak köretként, hiszen kenyeret, pogácsát, sőt pizzát is készíthetsz belőle, egy kis trükkel akár rizsként is bevetheted.
A mostani újítás a legegyszerűbb cukkinis ételt érinti, ezt nézd milyen finom lett:
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. A cukkinik végeit távolítsd el, majd vágd hosszában négyfelé.
2. A cukkinihasábokat tedd bele egy nejlonzacskóba, mehet rá 1 evőkanálnyi a reszelt citromhéjból, illetve 2 citrom leve.
3. Majd az olaj, a só és a bors is.
4. A zacskó száját szorítsd össze és laposan rázd össze a csomagot, majd 15-20 percre tedd hűtőbe, hogy a cukkini átvehesse az ízeket.
5. Sorakoztasd a cukkinit bordás aljú serpenyőbe és a legnagyobb lángot használva hirtelen pirítsd meg. Közben forgasd át a hasábokat. Nem baj, ha belül nem sül át a cukkini, elég, ha kívülről kap egy kis színt.
6. A maradék reszelt citromhéjat keverd össze kevés sóval. Ezzel a citromsóval szórd meg a grillezett cukkinihasábokat. Isteni bukét kap!
Valami fantasztikus az enyhén savanykás és épp csak roppanósra grillezett cukkini a sós citromhéj dús aromájával spékelve!
Elmondhatatlanul finom!