kulcsár edina
A diéta alatt eddig csak ábrándozva gondolhattunk a csokis fánkra. De ennek most vége! Ha elkészíted ezt a receptet, büntetlenül élvezheted kedvenc édességed akkor is, ha fogyókúrázol.
1. Keverd össze a száraz hozzávalókat, aztán külön a folyékonyakat, majd vegyítsd a kettőt. Ne kavard túl, mert a kókuszliszt miatt túl sűrű lesz. (Fontos: amint összeállítod a tésztát, azonnal töltsd a fánksütő formába, mert a tészta hamar besűrűsödik. Ha ez történik, adj hozzá még vizet. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie).
2. Olajozd vagy vajazd ki a fánksütő tepsi mélyedéseit, és töltsd meg 2/3 -át a tésztával.
3. Süsd 200 Celsius fokon 20-25 percig. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy megsült-e. Ha kész, vedd ki, és hagyd hűlni a tepsiben.
1. Olvassz meg egy alacsony szénhidrát tartalmú (75-80 százalékos) csokoládét, és lassan adagolj bele ugyanannyi mennyiségű zsíros tejszínt.
2. Keverj hozzá vaníliát és egy kis erythritolt.
3. Mártsd be egyenként a fánkokat a csoki öntetbe, és hagyd kihűlni.
Tipp:
A csokis öntet helyett (vagy mellett) készíthetsz citromos,- vaníliás,- vagy fahéjas öntetet is.