RETRO RÁDIÓ

Diétás és tejfölös lett a csokis fánk, ilyen finomat még nem ettél

Diétás és tejfölös lett a csokis fánk, ilyen finomat még nem ettél
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 11. 17. 19:26

A diéta alatt eddig csak ábrándozva gondolhattunk a csokis fánkra. De ennek most vége! Ha elkészíted ezt a receptet, büntetlenül élvezheted kedvenc édességed akkor is, ha fogyókúrázol.

HOZZÁVALÓK a TÉSZTÁHOZ:

  • 2/3 csésze kókuszliszt
  • ½ csésze erythritol
  • ½ ek sütőpor
  • ½ tk só
  • ½ - ¾ olvasztott vaj
  • ½ csésze tejföl
  • 4 ek zsíros tejszín
  • 3 extra nagy tojás (vagy 4 kisebb)
  • ½ tk vanília kivonat
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Keverd össze a száraz hozzávalókat, aztán külön a folyékonyakat, majd vegyítsd a kettőt. Ne kavard túl, mert a kókuszliszt miatt túl sűrű lesz. (Fontos: amint összeállítod a tésztát, azonnal töltsd a fánksütő formába, mert a tészta hamar besűrűsödik. Ha ez történik, adj hozzá még vizet. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie).

    2. Olajozd vagy vajazd ki a fánksütő tepsi mélyedéseit, és töltsd meg 2/3 -át a tésztával.

    3. Süsd 200 Celsius fokon 20-25 percig. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy megsült-e. Ha kész, vedd ki, és hagyd hűlni a tepsiben.

    A CSOKIS ÖNTET ELKÉSZÍTÉSE:

    1. Olvassz meg egy alacsony szénhidrát tartalmú (75-80 százalékos) csokoládét, és lassan adagolj bele ugyanannyi mennyiségű zsíros tejszínt.

    2. Keverj hozzá vaníliát és egy kis erythritolt.

    3. Mártsd be egyenként a fánkokat a csoki öntetbe, és hagyd kihűlni.

    Tipp:

    A csokis öntet helyett (vagy mellett) készíthetsz citromos,- vaníliás,- vagy fahéjas öntetet is.

     

     

     

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.