tóth gabi
Ez a finoman ropogós kekszcsoda remek kísérõ kávéhoz is. Elkészítése gyors és nagyon egyszerû. Akár le is fagyaszthatod.
Ez a finomság csupán 5 hozzávalóból áll. A legjobb benne, hogy egyetlen darab ebből a kekszből tartalmazza a napi magnéziumszükségleted 25 %-át (99mg)! A magnézium azért fontos, mert hiányában nem indul meg a fogyás.
1. Melegítsd elő a sütőt 160 Celsius fokra.
2. Tedd keverőgépbe a választott zsiradékot, a tojást, a kakaóport, az eritriolt, a sót, és dolgozd jól össze. (Akár kézzel vagy egy spatulával is összeállíthatod a tésztát).
3. Kézzel formálj 12 darab egyforma golyót, és helyezd el a kiolajozott sütőpapírral vagy szilikon sütőlappal kibélelt tepsibe. Egy villával lapítsd őket kb. 1 cm vastag korongokra.
4. Told a sütőbe 12 percre, vagy míg ropogósra nem sül. Ha kész, hagyd hűlni 10 percig. Légmentes dobozban 5 napig eláll, de akár le is fagyaszthatod hosszabb időre.