tóth gabi
Mennyeien finom és egészséges sós nasit készíthetsz karfiolból. Alig van benne szénhidrát, ettõl biztosan nem rakódnak rád pluszkilók. A ropogós karfiolkekszet imádni fogod!
A karfiol az egyik legszuperebb zöldség diétához, fantasztikus ételeket készíthetsz belőle. Legizgalmasabb tulajdonsága, hogy képes helyettesíteni a lisztet!
Mindez azért jó, mert karfiollal csökkenteni lehet az ételek, sőt a tésztafélék szénhidráttartalmát!
Készíthetsz belőle pizzát, pogácsát, zsömlét, sőt kenyeret - ezek a finomságok bizony jól jönnek szigorú, súlycsökkentő diéták során.
A karfiolból készül pékáruk sora most pedig most újabb darabbal bővült, ismerd meg, próbáld ki:
Hozzávalók:
Így készítésd el:
1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni.
2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét.
3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az így kapott masszát oszd 6 (vagy több) részre. Ezeket formázd ízlésed szerint, a lapokat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire.
4. Mehet a sütőbe! 180-200 fokon parádésan kb. 35-40 perc alatt parádésan ropogósra sül!
Ízlés szerint fogyaszthatod tejföllel és más szószokkal.