RETRO RÁDIÓ

Megőrülnek a diétázók a legújabb nasiért: Ropogós karfiolkeksz!

Megőrülnek a diétázók a legújabb nasiért: Ropogós karfiolkeksz!
Fehér Elena
Szerző
Fehér Elena
Létrehozva2016. 10. 29. 17:27

Mennyeien finom és egészséges sós nasit készíthetsz karfiolból. Alig van benne szénhidrát, ettõl biztosan nem rakódnak rád pluszkilók. A ropogós karfiolkekszet imádni fogod!

A karfiol az egyik legszuperebb zöldség diétához,  fantasztikus ételeket készíthetsz belőle. Legizgalmasabb tulajdonsága, hogy képes helyettesíteni a lisztet!

Mindez azért jó, mert karfiollal csökkenteni lehet az ételek, sőt a tésztafélék szénhidráttartalmát!

Készíthetsz belőle pizzát, pogácsát, zsömlét, sőt kenyeret - ezek a finomságok bizony jól jönnek szigorú, súlycsökkentő diéták során.

A karfiolból készül pékáruk sora most pedig most újabb darabbal bővült, ismerd meg, próbáld ki:

Ropogós karfiolkeksz

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 tojás
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 cs. metélőhagyma, apró karikákra vágva
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1/2 tk. só, fekete bors
  • Így készítésd el:

    1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni.

    2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét.

    3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az így kapott masszát oszd 6 (vagy több) részre. Ezeket formázd ízlésed szerint, a lapokat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire. 

    4. Mehet a sütőbe! 180-200 fokon parádésan kb. 35-40 perc alatt parádésan ropogósra sül!

     

    Ízlés szerint fogyaszthatod tejföllel és más szószokkal.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.