Létrehozva: 2016.10.29.

Megőrülnek a diétázók a legújabb nasiért: Ropogós karfiolkeksz!

Mennyeien finom és egészséges sós nasit készíthetsz karfiolból. Alig van benne szénhidrát, ettõl biztosan nem rakódnak rád pluszkilók. A ropogós karfiolkekszet imádni fogod!

A karfiol az egyik legszuperebb zöldség diétához,  fantasztikus ételeket készíthetsz belőle. Legizgalmasabb tulajdonsága, hogy képes helyettesíteni a lisztet!

Mindez azért jó, mert karfiollal csökkenteni lehet az ételek, sőt a tésztafélék szénhidráttartalmát!

Készíthetsz belőle pizzát, pogácsát, zsömlét, sőt kenyeret - ezek a finomságok bizony jól jönnek szigorú, súlycsökkentő diéták során.

A karfiolból készül pékáruk sora most pedig most újabb darabbal bővült, ismerd meg, próbáld ki:

Ropogós karfiolkeksz

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 tojás
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 cs. metélőhagyma, apró karikákra vágva
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1/2 tk. só, fekete bors
  • Így készítésd el:

    1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni.

    2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét.

    3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az így kapott masszát oszd 6 (vagy több) részre. Ezeket formázd ízlésed szerint, a lapokat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire. 

    4. Mehet a sütőbe! 180-200 fokon parádésan kb. 35-40 perc alatt parádésan ropogósra sül!

     

    Ízlés szerint fogyaszthatod tejföllel és más szószokkal.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek