tóth gabi
Kívül ropogós, belül puha, pont, ahogy kell. Tökéletes harmónia: finoman édeskés kókuszkeksz, leheletnyi sós ízzel a tetején.
Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű.
Előkészítés: 10 perc, sütés 8 perc.
(48 darabhoz)
1. Melegítsd fel a sütőt 175 Celsius fokra. Bélelj ki sütőpapírral 2 tepsit.
2. Egy közepes serpenyőben olvaszd meg a vajat. Vedd le a tűzről, öntsd hozzá a kókuszreszeléket, és fakanállal alaposan keverd össze.
3. Keverőtálban, konyhai robottal, közepes fordulattal verd fel a tojást. Szórd bele a cukrot, és gyors fordulattal keverd addig, míg kivilágosodik és könnyű nem lesz. Óvatosan vegyítsd össze a vajjal bevont kókuszreszeléket és a cukorral felvert tojást.
4. A tésztából teáskanállal pottyants kis adagokat a sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymástól kb. 2-3 cm-nyi távolságra. Finoman lapítsd le őket. Süsd 7-10 percig, míg aranyos színt nem kapnak. Vedd ki a tepsit a sütőből, és azonnal szórd meg a tengeri só pehellyel, hogy még ráragadjon. Csúsztasd le a sütőpapírt a sütikkel együtt a tepsiről, és tedd rácsra hűlni. Amint kihűltek, légmentes élelmiszer tartóban rakd a hűtőbe vagy mélyhűtőbe, hogy ne veszítsék el a frissességüket.