tóth gabi
Ki ne szeretné a jó kis mákos vagy lekváros nudlit, amit annak idején a nagymama olyan finomra készített mindig? Most elkészült a diétás változat és ugyanolyan finom! Ráadásul ez a nudli nem hizlal!
A magyar konyha régi nagy klasszikusai sorra bukkannak fel egészséges, szénhidrát-csökkentett változatban! Most éppen az egyszerű és olcsó finomságot, a nudlit készítette el egy lelkes magyar diétázó!
Krumpli és hagyományos fehér liszt nélkül állította össze a tésztáját, így biztos lehetsz abban, hogy ez a nudli nem hizlal!
Fogyaszthatod, amikor csak megkívánod, akár este is.
Hozzávalók
Tésztához:
Morzsához:
Így készítsd:
1. A hozzávalókat gyúrd össze egy tálban. Annyi lisztet tegyél hozzá, hogy ne ragadjon a tészta.
2. A begyúrt tésztából lisztes deszkán formázz ujjnyi vastagságú csíkokat, majd ezt vágd kb. 3 cm-es darabokra.
3. A nudlit forrásban lévő sós vízben addig főzd, míg fel nem jön a tetejére.
4. Szűrd le, hagyd lecsöpögni, majd forgasd meg az előre elkészített pirított morzsában. Õrölt mákkal is nagyon finom!
FONTOS:
Minden esetben cukor nélkül készült lekvárral kínáld, így megmarad a diétás jellege.
(Sabján Kovács Brigitta gombóc receptje alapján)