Létrehozva: 2016.08.27.

Itt a magyar csodanudli! Már nincs benne krumpli!

Ki ne szeretné a jó kis mákos vagy lekváros nudlit, amit annak idején a nagymama olyan finomra készített mindig? Most elkészült a diétás változat és ugyanolyan finom! Ráadásul ez a nudli nem hizlal!

A magyar konyha régi nagy klasszikusai sorra bukkannak fel egészséges, szénhidrát-csökkentett változatban! Most éppen az egyszerű és olcsó finomságot, a nudlit készítette el egy lelkes magyar diétázó!

Krumpli és hagyományos fehér liszt nélkül állította össze a tésztáját, így biztos lehetsz abban, hogy ez a nudli nem hizlal! 

Fogyaszthatod, amikor csak megkívánod, akár este is.

Túrónudli

Hozzávalók

Tésztához:

  • 250 gramm túró
  • 10 dkg Update liszt
  • 2 tojássárgája
  • 20 gramm vaj
  • 1 tk. édesítő (Zero Calories)
  • csipet só
  • Morzsához:

  • 1-2 tk. vaj vagy kókuszzsír
  • 1 csészényi Update1 Mestermorzsa

    Így készítsd:

    1. A hozzávalókat gyúrd össze egy tálban. Annyi lisztet tegyél hozzá, hogy ne ragadjon a tészta.

    2. A begyúrt tésztából lisztes deszkán formázz ujjnyi vastagságú csíkokat, majd ezt vágd kb. 3 cm-es darabokra.

    3. A nudlit forrásban lévő sós vízben addig főzd, míg fel nem jön a tetejére.

    4. Szűrd le, hagyd lecsöpögni, majd forgasd meg az előre elkészített pirított morzsában. Õrölt mákkal is nagyon finom!

    FONTOS:

    Minden esetben cukor nélkül készült lekvárral kínáld, így megmarad a diétás jellege.

     

    (Sabján Kovács Brigitta gombóc receptje alapján)

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek