-3°C
3°C

Eugénia névnapja

RETRO RÁDIÓ

Se liszt, se cukor! Citromkrémes felhőtorta, a diétás mennyország!

Se liszt, se cukor! Citromkrémes felhőtorta, a diétás mennyország!
K.M.
Szerző
K.M.
Létrehozva2016. 07. 03. 10:30

Hûsítõ finomságra vágysz? Vigyázz, mert szinte minden nyári desszert cukrot tartalmaz, és borítja a diétád. A felhõtortában viszont megbízhatsz, nincs benne se cukor, se liszt, eheted bátran, ettõl nem rakódnak rád pluszkilók!

Töretlenül tart a diétázók rajongása az úgynevezett felhő-módszerrel készült fogyókúrás finomságok iránt. Végigtarolta a netet a zéró-szénhidrátos felhőkenyér, majd nyomában a felhőmuffin, a felhőpalacsinta és az egyéb változatok. Mindegyik felhő-pékáru lényege, hogy tésztájának alapja felvert tojásfehérje, amit a receptek könnyű krémsajttal dúsítanak.

A végeredmény minden esetben rendkívül alacsony szénhidráttartalom, ami azt eredményezi, hogy ezek a finomságok nem emelik meg a vér cukorszintjét,

a szervezetet nem kényszerítik durva inzulintermelésre, mint a hagyományos desszertek. A felhő-módszer garancia az egészségre, így nem is csoda, hogy napról napra bukkannak fel új felhő-receptek. A nyári kínálatból ez a tortát tartják legjobbnak a diétázók. Mindjárt megérted, hogy miért, íme a recept:

Citromkrémes felhőtorta

Hozzávalók:

Tortaalap

  • 5 ek. vaj
  • 2 ek. nyírfacukor vagy 2 tk. Update 1 Zero Calories
  • 6 ek. finom kókuszreszlék vagy kókuszliszt (cukrozatlan)
  • 6 ek. mandulaliszt
  • csipet só
  • Krém:

  • 3-4 ek. vaj
  • 2 ek. nyírfacukor vagy 2 tk. Update1 Zero Calories (citromkrémbe)
  • 2 citrom facsart leve
  • 2 citrom héja, reszelve
  • 6 tojássárgája
  • 3 dl habtejszín
  • 5 g agar agar vagy 6 lapzselatin
  • 1 ek nyírfacukor vagy 1 tk Update1 Zero Calories (habba)
  • Így készítsd

    Tortaalap:

    A vajat, az édesítőt, a kókusz- és a mandulalisztet illetve a sót dolgozd össze, tésztaállagú anyagot kell kapnod.

    A tésztát nyomkodd bele a sütőforma aljába, 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sül.

    Fontos: A tortaalap akár puha is lehet, amikor kiveszed a sütőből. Legjobb, ha óvatosan kiemeled a formából és hagyod így kihűlni, akkor hamarabb eléri a ropogós állagot.

    Töltelék:

    Óvatosan, gyenge tűz fölött olvaszd meg a vajat.

    Húzd le a tűzről az edényt, keverd bele az édesítőt, a citromlét és a citrom reszelt héját. Ha már visszahűlt a vaj, keverd az elegyhez a tojássárgákat, majd tedd vissza az edényt a tűzre, de a legkisebb fokozatra.

    Folyamatos kevergetés mellett hamarosan sűrűsödni kezd a krém. Ha már jónak látod az állagát, húzd le a tűzről az edényt. A krémet öntsd át egy tálkába és hagyd kihűlni.

    Egy nagyobb tálban verd keményre a tejszínhabot, keverd bele az édesítőt. Majd a zselésítő anyagot – amit a csomagoláson látható módon előkészítettél – is keverd a felvert tejszínhabba.

    Óvatosan keverd a citromkrém 1/3-át a habos részhez. Amikor már szép sima, mehet bele a többi hab is.

    A tortaalapot tedd vissza a formába, így kanalazd rá a habos krémet. Tejszínhabban és reszelt citromhéjjal díszítve, hidegen tálald.

    HOPPÁCSKA!

    Ha 8 szeletre vágod a felhőtortát, 1 szelet mindössze 2,5 g szénhidrátot tartalmaz!
     

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.