Létrehozva: 2016.07.03.

Se liszt, se cukor! Citromkrémes felhőtorta, a diétás mennyország!

Hûsítõ finomságra vágysz? Vigyázz, mert szinte minden nyári desszert cukrot tartalmaz, és borítja a diétád. A felhõtortában viszont megbízhatsz, nincs benne se cukor, se liszt, eheted bátran, ettõl nem rakódnak rád pluszkilók!

Töretlenül tart a diétázók rajongása az úgynevezett felhő-módszerrel készült fogyókúrás finomságok iránt. Végigtarolta a netet a zéró-szénhidrátos felhőkenyér, majd nyomában a felhőmuffin, a felhőpalacsinta és az egyéb változatok. Mindegyik felhő-pékáru lényege, hogy tésztájának alapja felvert tojásfehérje, amit a receptek könnyű krémsajttal dúsítanak.

A végeredmény minden esetben rendkívül alacsony szénhidráttartalom, ami azt eredményezi, hogy ezek a finomságok nem emelik meg a vér cukorszintjét,

a szervezetet nem kényszerítik durva inzulintermelésre, mint a hagyományos desszertek. A felhő-módszer garancia az egészségre, így nem is csoda, hogy napról napra bukkannak fel új felhő-receptek. A nyári kínálatból ez a tortát tartják legjobbnak a diétázók. Mindjárt megérted, hogy miért, íme a recept:

Citromkrémes felhőtorta

Hozzávalók:

Tortaalap

  • 5 ek. vaj
  • 2 ek. nyírfacukor vagy 2 tk. Update 1 Zero Calories
  • 6 ek. finom kókuszreszlék vagy kókuszliszt (cukrozatlan)
  • 6 ek. mandulaliszt
  • csipet só
  • Krém:

  • 3-4 ek. vaj
  • 2 ek. nyírfacukor vagy 2 tk. Update1 Zero Calories (citromkrémbe)
  • 2 citrom facsart leve
  • 2 citrom héja, reszelve
  • 6 tojássárgája
  • 3 dl habtejszín
  • 5 g agar agar vagy 6 lapzselatin
  • 1 ek nyírfacukor vagy 1 tk Update1 Zero Calories (habba)
  • Így készítsd

    Tortaalap:

    A vajat, az édesítőt, a kókusz- és a mandulalisztet illetve a sót dolgozd össze, tésztaállagú anyagot kell kapnod.

    A tésztát nyomkodd bele a sütőforma aljába, 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sül.

    Fontos: A tortaalap akár puha is lehet, amikor kiveszed a sütőből. Legjobb, ha óvatosan kiemeled a formából és hagyod így kihűlni, akkor hamarabb eléri a ropogós állagot.

    Töltelék:

    Óvatosan, gyenge tűz fölött olvaszd meg a vajat.

    Húzd le a tűzről az edényt, keverd bele az édesítőt, a citromlét és a citrom reszelt héját. Ha már visszahűlt a vaj, keverd az elegyhez a tojássárgákat, majd tedd vissza az edényt a tűzre, de a legkisebb fokozatra.

    Folyamatos kevergetés mellett hamarosan sűrűsödni kezd a krém. Ha már jónak látod az állagát, húzd le a tűzről az edényt. A krémet öntsd át egy tálkába és hagyd kihűlni.

    Egy nagyobb tálban verd keményre a tejszínhabot, keverd bele az édesítőt. Majd a zselésítő anyagot – amit a csomagoláson látható módon előkészítettél – is keverd a felvert tejszínhabba.

    Óvatosan keverd a citromkrém 1/3-át a habos részhez. Amikor már szép sima, mehet bele a többi hab is.

    A tortaalapot tedd vissza a formába, így kanalazd rá a habos krémet. Tejszínhabban és reszelt citromhéjjal díszítve, hidegen tálald.

    HOPPÁCSKA!

    Ha 8 szeletre vágod a felhőtortát, 1 szelet mindössze 2,5 g szénhidrátot tartalmaz!
     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek