tóth gabi
A tészta a diéták legnagyobb mumusa, mert a rengeteg szénhidrát miatt hizlal. Mégis mindenki imádja! Most elérkezett a tésztafalók nagy pillanata! Olyan spagettit mutatunk, amitõl garantáltan nem rakódnak rád plusz kilók, sõt, durván beindítja a fogyást!
Újra kiderült, hogy a cukkini a nemcsak a világ legegészségesebb diétás zöldsége, de a legsokoldalúbb is. Fogyókúrához egyszerűen nem létezik kedvezőbb beltartalmi tulajdonságokkal bíró alapanyag, hiszen a cukkiniben gyakorlatilag nincs szénhidrát, viszont rengeteg benne a rost, víztartalma igen magas. Számos diétás főfogást készíthetsz belőle, grillezheted, kiránthatod, süthetsz belőle kenyeret, pizzát, akár isteni süteményt is. Ám ez mind semmi! A mostani újítás felforgató erejű, ezt látnod kell!
Spagetti lett a cukkiniből, mostantól tésztaköretként eheted, méghozzá ZÉRÓ SZÉNHIDRÁTTAL!
A módszer lényege az, hogy a vékony csíkokra szelt (spirálozott) cukkinit egész rövid ideig pirítod csak, így éppen roppanósak maradnak a szálak, de már nem lesz nyers a zöldség.
A cukkinitésztának egyetlen nagy titka van, ez pedig a spirálozókészülék - ehhez egyelőre internetes rendelés útján tudsz hozzájutni.
Így működik:
Elképesztő, de a spirálozott cukkini hasonlóan viselkedik, mint a főtt tészta. Míg az egyenesre gyalult cukkini merev, könnyen összetörik, addig a spirálozott szálai lágyan esnek, csintalanul kanyarognak, éppen úgy, mint a spagetti.
A cukkinispagetti így látványban is megtévesztően hasonlít az igazira, ami - valljuk be - fogyasztáskor nagy mértékben hozzásegít az tésztaillúzióhoz. Egyszerűen imádjuk!!!
Hozzávalók:
2 cukkini, lespirálozva
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
40-50 dkg friss paradicsom vagy 2 kisebb egész paradicsomkonzerv
1/2 dl olívaolaj
friss zöldfűszerek (bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring)
10 dkg parmezánsajt, reszelve
só, bors
Így készítsd:
1. Olívaolajon pirítsd le a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, majd ezen az alapon dinszteld meg a felkockázott paradicsomot (vagy a konzerves paradicsomot) a zöldfűszerekkel. Tegyél rá sót és borsot is ízlésed szerint.
2. Amikor kellőképpen besűrűsödött a paradicsommártásod, tedd bele a nyers cukkinispagettit és hagyd, hogy ez az egész összerottyanjon. Óvatosan forgasd át, hogy minden szálat érjen a szósz.
3. KETTÕ (2) perc után lehúzhatod az edényt a tűzről, és már tálalhatsz is! Rengeteg parmezánsajttal kínáld.
Életed legjobb diétás étele lesz! Csúcs! Eszméletlen finom és ebből büntetlenül repetázhatsz! Annyit ehetsz, amennyit bírsz!
ÖTLET:
Dúsíthatod a zamatos paradicsomszószt mozzarellával, olajbogyóval, padlizsánnal, sonkával, kapribogyóval, kockákra vágott pritamin paprikával... bármilyen alacsony szénhidráttartalmú alapanyaggal.
TIPP:
Készítsd el tejszínes változatban, katt ide a receptért!