Létrehozva: 2016.07.17.

A világ legegészségesebb spagettijét ne a tészták közt keresd!

A tészta a diéták legnagyobb mumusa, mert a rengeteg szénhidrát miatt hizlal. Mégis mindenki imádja! Most elérkezett a tésztafalók nagy pillanata! Olyan spagettit mutatunk, amitõl garantáltan nem rakódnak rád plusz kilók, sõt, durván beindítja a fogyást!

Újra kiderült, hogy a cukkini a nemcsak a világ legegészségesebb diétás zöldsége, de a legsokoldalúbb is. Fogyókúrához egyszerűen nem létezik kedvezőbb beltartalmi tulajdonságokkal bíró alapanyag, hiszen a cukkiniben gyakorlatilag nincs szénhidrát, viszont rengeteg benne a rost, víztartalma igen magas. Számos diétás főfogást készíthetsz belőle, grillezheted, kiránthatod, süthetsz belőle kenyeret, pizzát, akár isteni süteményt is. Ám ez mind semmi! A mostani újítás felforgató erejű, ezt látnod kell!

Spagetti lett a cukkiniből, mostantól tésztaköretként eheted, méghozzá ZÉRÓ SZÉNHIDRÁTTAL!

A módszer lényege az, hogy a vékony csíkokra szelt (spirálozott) cukkinit egész rövid ideig pirítod csak, így éppen roppanósak maradnak a szálak, de már nem lesz nyers a zöldség.

A cukkinitésztának egyetlen nagy titka van, ez pedig a spirálozókészülék - ehhez egyelőre internetes rendelés útján tudsz hozzájutni.

Így működik:

 

Elképesztő, de a spirálozott cukkini hasonlóan viselkedik, mint a főtt tészta. Míg az egyenesre gyalult cukkini merev, könnyen összetörik, addig a spirálozott szálai lágyan esnek, csintalanul kanyarognak, éppen úgy, mint a spagetti.

A cukkinispagetti így látványban is megtévesztően hasonlít az igazira, ami - valljuk be - fogyasztáskor nagy mértékben hozzásegít az tésztaillúzióhoz. Egyszerűen imádjuk!!!

Mediterrán cukkinispagetti

Hozzávalók:

2 cukkini, lespirálozva

1 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

40-50 dkg friss paradicsom vagy 2 kisebb egész paradicsomkonzerv

1/2 dl olívaolaj

friss zöldfűszerek (bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring)

10 dkg parmezánsajt, reszelve

só, bors


Így készítsd:

1. Olívaolajon pirítsd le a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, majd ezen az alapon dinszteld meg a felkockázott paradicsomot (vagy a konzerves paradicsomot) a zöldfűszerekkel. Tegyél rá sót és borsot is ízlésed szerint.

2. Amikor kellőképpen besűrűsödött a  paradicsommártásod, tedd bele a nyers cukkinispagettit és hagyd, hogy ez az egész összerottyanjon. Óvatosan forgasd át, hogy minden szálat érjen a szósz.

3. KETTÕ (2) perc után lehúzhatod az edényt a tűzről, és már tálalhatsz is! Rengeteg parmezánsajttal kínáld.

Életed legjobb diétás étele lesz! Csúcs! Eszméletlen finom és ebből büntetlenül repetázhatsz! Annyit ehetsz, amennyit bírsz!

ÖTLET:

Dúsíthatod a zamatos paradicsomszószt mozzarellával, olajbogyóval, padlizsánnal, sonkával, kapribogyóval, kockákra vágott pritamin paprikával... bármilyen alacsony szénhidráttartalmú alapanyaggal.

TIPP:

Készítsd el tejszínes változatban, katt ide a receptért!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek