Létrehozva: 2016.06.06.

Robban a diétás ízbomba: csokis-epres túrótorta cukor nélkül!

Végre egyesülhetett a három nagy diétás kedvenc! Ha megkóstolod ezt a finomságot, rájössz, hogy megtaláltad a tökéletes ízélményt! Ráadásul ezt a sütit büntetlenül eheted, mert nem hizlal!

Bár a túró az egyik legjobb diétás alapanyag, a legtöbb túrós sütemény végül mégiscsak árt az alakunknak - köszönhetően a készítés során belekerülő egyéb alapanyagoknak, elsősorban a cukornak és a lisztnek. A legnagyobb diétás-guru, azaz Norbi követői viszont az évek során tökélyre fejlesztették az egészséges süteményeket. Természetesen nem használnak cukrot és fehér lisztet sem. Ez a süti is Norbi táborában bukkant fel a minap, és azonnal lecsaptak rá a magyar diétázók. Ami nem is csoda, mert ránézésre is isteni finom! Próbáld ki!

Hozzávalók:

Csokis piskótalaphoz

  • 5 tojás különválasztva
  • 7 ek zabpehelyliszt vagy Update1 Norbi liszt
  • 2 ek. keserű kakaópor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • Túrókrémhez:

  • 1/2 kg túró
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • édesítő ízlés szerint (nyírfacukor vagy Update1 Lovely sweet)
  • zselatin
  • Reszeld bele a túróba a citrom héját, add hozzá a levét illetve ízlés szerint az édesítőt. Zselatinnal erősítsd meg, hogy tartson - eljárást a zacskón megtalálod. 

    Így készítsd:

  • A fehérjéket verd kemény habbá. A sárgáját keverd krémesre az édesítővel.
  • Majd öntsd egybe a két komponenst és óvatosan forgasd  bele a 7 kanál lisztet, a fél csomag sütőport és a pár evőkanál cukormentes kakaót - ez lesz a piskóta.
  • Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott formában kb. 20 perc alatt süsd készre.
  • Ha kihűlt, simítsd a piskótára (még mindig a formában) a túrókrémet, majd tedd legalább 2 órára hűtőbe.
  • Közvetlenül fogyasztás előtt szépen rendezd el a tortán a felszeletelt eperszemeket. Mennyei finom!
  • (Ötlet: Kökényesi Zsuzsanna)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek