RETRO RÁDIÓ

Ne dobd el az epercsumát! Valami fantasztikusat mutatunk!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 06. 05. 20:10

Ha a magas eperárak ellenére lekvárt fõznél be, biztosan érdekel ez az ötlet. A legapróbb dolgokban mindig ott rejlik a hatalmas lehetõség!

Amikor nagyobb mennyiségű epret használunk fel - például lekvár vagy szörp főzésekor - vérző szívvel dobjuk a kukába az akár több kilónyi epercsumát. Legalábbis eddig ez történt.

Mostantól felhasználhatod a korábban szemétnek hitt csumákat is:

fantasztikusan ízletes epervizet készíthetsz a segítségével!

Ennél kényelmesebben nem is juthatsz diétás vízhez, hiszen a sok csuma teljesen ingyen áll rendelkezésre, ezt kell felöntened vízzel.

Mindössze arra figyelj, hogy az epervíz alapjául szolgáló epercsumák közt ne legyen romlott vagy penészes.

A beteg darabok ugyanis az egész italod ízét elrontják!

Az epercsumákat nem kell megmosnod, hiszen mielőtt nekiálltál volna válogatásnak, tisztításnak, már megmostad a gyümölcsöt. Az epercsumát maszatosnak látod ugyan a piros lé miatt, de az nem kosz! A fölösleges újraöblítéssel éppen az ízanyagokat távolítanád el.

1. Tegyél 1 maroknyi epercsumát egy literes befőttes üveg aljára. 

2. Öntsd fel vízzel.

3. Majd jól zárd le az üveg tetejét és mehet a hűtőbe! Hagyd legalább 2 órát állni!

Istenien illatos, hűsítő epervized lesz! NULLA FORINTBÓL!

Nincs benne tartósítószer, se cukor! Csak a gyümölcs eredeti zamata! Mire a lekvárod elkészül, ez is szépen lehűl. Szűrd át és kész!

Hát erre inni kell: egészségedre!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.