Létrehozva: 2016.06.02.

Csakis cukor nélkül: csúcs szuper ez a bodzás-citromos kuglóf!

A bodza illatos virágát semmiképp ne hagyd ki! Eszméletlen finom diétás süteményeket készíthetsz belõle.

A bodza bájos illata nemcsak a szörpnek áll jól! Könnyű süteményekbe bármikor belecsempészheted, igazán üde és friss lesz tőle minden süti. Különösen jól illik a bodzához a citrom, mindenképpen kombináld vele! A cukrot viszont hagyd ki a bodzás finomságokból! Ez a recept is éppen ettől fantasztikus!

A letisztult, természetes ízek így, cukor nélkül tudnak érvényesülni igazán. Isteni finom!

Ráadásul ez a süti azért igazán fantasztikus, mert cseppet sem hizlal, így akár este is nyugodtan majszolhatsz belőle!

Bodzás-Citromos Kuglóf

Knap Daniella receptje

Tésztához:

  • 200 g Update1 Norbi liszt
  • 200 g natúr joghurt
  • 4 db L-es méretű tojás
  • 150 g olvasztott vaj
  • 40 g Update1 Zero, porrá darálva
  • 20 g (1cs) Update1 Vanilla sweet
  • 1 tk (kb 7 g) sütőpor
  • 2-3 db bodzavirág tányér
  • 1 db citrom reszelt héja
  • Bevonat:

    Update1 édesítő (eritrit), porrá darálva + friss citromlé ízlés szerint

    Így készítsd:

    1. Kapcsold be a sütőt 160-170 fokra.

    2. Az édesítőt és a Vanilla sweet-et daráld porrá (például egy kévédarálóban).

    4. Atojásokat a robotgép erős fokozatán verd habosra kb. 3-4 perc alatt, majd add hozzá az édesítőt és azzal is habosítsd tovább. Ezután keverd a tojásos alapba a joghurtot, a reszelt citromhéjat, majd a felolvasztott vajat is.

    5. Mehet a tojásos-joghurtos részbe a liszt és a sütőpor, de ezt már csak kézi habverő segítségével forgasd bele. Végül nagyon óvatosan a leszárazott apró bodzavirágokat forgasd a tésztába.

    6. Öntsd a masszát előre kivajazott tapadásmentes kuglófformába.

    7. Előmelegített sütőben süsd szép világosra a kuglófot, ez kb 30 perc. Ha kész, emeld ki a formából a sütit, hagyd kihűlni.

    8. A porrá darált édesítőt keverd ki annyi friss citromlével, amennyit felvesz, majd ezzel a közepesen sűrű bevonattal lecsurgasd meg a kuglóf tetejét. Mielőtt megkötne a máz, szórj rá reszelt citromhéjat, egy kevés bodzavirágot. Tálalhatod is!

    TIPPEK

    - Használj 15 cm átmérőjű, 10 cm magas kuglófformát.

    - A kuglófot érdemes légkeveréssel sütni.

    - Kb. 30-35 perc alatt elkészül, de figyelj oda, mert ez sütőfüggő.

    - A bevonathoz kb. 65g Update1 eritritet és egy fél citrom levét használj.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek