tóth gabi
A bodza illatos virágát semmiképp ne hagyd ki! Eszméletlen finom diétás süteményeket készíthetsz belõle.
A bodza bájos illata nemcsak a szörpnek áll jól! Könnyű süteményekbe bármikor belecsempészheted, igazán üde és friss lesz tőle minden süti. Különösen jól illik a bodzához a citrom, mindenképpen kombináld vele! A cukrot viszont hagyd ki a bodzás finomságokból! Ez a recept is éppen ettől fantasztikus!
A letisztult, természetes ízek így, cukor nélkül tudnak érvényesülni igazán. Isteni finom!
Ráadásul ez a süti azért igazán fantasztikus, mert cseppet sem hizlal, így akár este is nyugodtan majszolhatsz belőle!
Knap Daniella receptje
Tésztához:
Bevonat:
Update1 édesítő (eritrit), porrá darálva + friss citromlé ízlés szerint
Így készítsd:
1. Kapcsold be a sütőt 160-170 fokra.
2. Az édesítőt és a Vanilla sweet-et daráld porrá (például egy kévédarálóban).
4. Atojásokat a robotgép erős fokozatán verd habosra kb. 3-4 perc alatt, majd add hozzá az édesítőt és azzal is habosítsd tovább. Ezután keverd a tojásos alapba a joghurtot, a reszelt citromhéjat, majd a felolvasztott vajat is.
5. Mehet a tojásos-joghurtos részbe a liszt és a sütőpor, de ezt már csak kézi habverő segítségével forgasd bele. Végül nagyon óvatosan a leszárazott apró bodzavirágokat forgasd a tésztába.
6. Öntsd a masszát előre kivajazott tapadásmentes kuglófformába.
7. Előmelegített sütőben süsd szép világosra a kuglófot, ez kb 30 perc. Ha kész, emeld ki a formából a sütit, hagyd kihűlni.
8. A porrá darált édesítőt keverd ki annyi friss citromlével, amennyit felvesz, majd ezzel a közepesen sűrű bevonattal lecsurgasd meg a kuglóf tetejét. Mielőtt megkötne a máz, szórj rá reszelt citromhéjat, egy kevés bodzavirágot. Tálalhatod is!
TIPPEK
- Használj 15 cm átmérőjű, 10 cm magas kuglófformát.
- A kuglófot érdemes légkeveréssel sütni.
- Kb. 30-35 perc alatt elkészül, de figyelj oda, mert ez sütőfüggő.
- A bevonathoz kb. 65g Update1 eritritet és egy fél citrom levét használj.