RETRO RÁDIÓ

Csakis cukor nélkül: csúcs szuper ez a bodzás-citromos kuglóf!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 06. 02. 08:45

A bodza illatos virágát semmiképp ne hagyd ki! Eszméletlen finom diétás süteményeket készíthetsz belõle.

A bodza bájos illata nemcsak a szörpnek áll jól! Könnyű süteményekbe bármikor belecsempészheted, igazán üde és friss lesz tőle minden süti. Különösen jól illik a bodzához a citrom, mindenképpen kombináld vele! A cukrot viszont hagyd ki a bodzás finomságokból! Ez a recept is éppen ettől fantasztikus!

A letisztult, természetes ízek így, cukor nélkül tudnak érvényesülni igazán. Isteni finom!

Ráadásul ez a süti azért igazán fantasztikus, mert cseppet sem hizlal, így akár este is nyugodtan majszolhatsz belőle!

Bodzás-Citromos Kuglóf

Knap Daniella receptje

Tésztához:

  • 200 g Update1 Norbi liszt
  • 200 g natúr joghurt
  • 4 db L-es méretű tojás
  • 150 g olvasztott vaj
  • 40 g Update1 Zero, porrá darálva
  • 20 g (1cs) Update1 Vanilla sweet
  • 1 tk (kb 7 g) sütőpor
  • 2-3 db bodzavirág tányér
  • 1 db citrom reszelt héja
  • Bevonat:

    Update1 édesítő (eritrit), porrá darálva + friss citromlé ízlés szerint

    Így készítsd:

    1. Kapcsold be a sütőt 160-170 fokra.

    2. Az édesítőt és a Vanilla sweet-et daráld porrá (például egy kévédarálóban).

    4. Atojásokat a robotgép erős fokozatán verd habosra kb. 3-4 perc alatt, majd add hozzá az édesítőt és azzal is habosítsd tovább. Ezután keverd a tojásos alapba a joghurtot, a reszelt citromhéjat, majd a felolvasztott vajat is.

    5. Mehet a tojásos-joghurtos részbe a liszt és a sütőpor, de ezt már csak kézi habverő segítségével forgasd bele. Végül nagyon óvatosan a leszárazott apró bodzavirágokat forgasd a tésztába.

    6. Öntsd a masszát előre kivajazott tapadásmentes kuglófformába.

    7. Előmelegített sütőben süsd szép világosra a kuglófot, ez kb 30 perc. Ha kész, emeld ki a formából a sütit, hagyd kihűlni.

    8. A porrá darált édesítőt keverd ki annyi friss citromlével, amennyit felvesz, majd ezzel a közepesen sűrű bevonattal lecsurgasd meg a kuglóf tetejét. Mielőtt megkötne a máz, szórj rá reszelt citromhéjat, egy kevés bodzavirágot. Tálalhatod is!

    TIPPEK

    - Használj 15 cm átmérőjű, 10 cm magas kuglófformát.

    - A kuglófot érdemes légkeveréssel sütni.

    - Kb. 30-35 perc alatt elkészül, de figyelj oda, mert ez sütőfüggő.

    - A bevonathoz kb. 65g Update1 eritritet és egy fél citrom levét használj.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.