Létrehozva: 2016.06.18.

A legjobb diétás vacsora, ha kerülni akarod a szénhidrátot

Szeretnél valami könnyû, egészséges vacsorát, ami kíméletes, mégis laktató? Legyen finom és mutatós? A csirkemell mindig tuti választás!

A recept 3 személyre szól, de 6-nak is elég! A legjobb benne, hogy pillanatok alatt elkészül!

HOZZÁVALÓK:

  • 3 csirkemell bőr nélkül
  • 25 dkg fagyasztott spenót (a használati utasítás szerint megfőzve, nedvességtől kinyomva)
  • 8 dkg feta sajt, elmorzsolva (kb. ½ csésze lesz)
  • 12 dkg krémsajt
  • 1 gerezd fokhagyma, összevágva
  • 1/4 tk só (2 felé osztva)
  • 1/8 tk őrölt bors
  • 1 ek olivaolaj
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra!

    2. Keverd össze a spenótot, fetát, krémsajtot, fokhagymát és a só felét egy közepes tálban.

    3. Vágj egy zsebet minden csirkemellre.

    4. Oszd 3 részre a spenótos tölteléket, és sodord őket egyenként vastag hurkává. Töltsd meg a csirkezsebeket  1-1 hurkával. Fűszerezd a tetejét a maradék sóval és borssal.

    5. Melegítsd fel az olivaolajat egy tűzálló tálban, és tedd közepes lángra. Helyezd a töltött csirkemelleket a töltelékkel lefelé, és süsd 5 percig, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is 5 percig.

    6. Tedd a tűzálló tálat a csirkékkel a sütőbe, és süsd 10 percig. (Ha a csirkemell sokkal nagyobb az átlagosnál, további 2-5 perccel nő a sütési idő.)

    Tipp: Szúrj bele egy villát. Ha még levet ereszt, tedd vissza pár percre.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek