RETRO RÁDIÓ

A legjobb diétás vacsora, ha kerülni akarod a szénhidrátot

Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 06. 18. 19:57

Szeretnél valami könnyû, egészséges vacsorát, ami kíméletes, mégis laktató? Legyen finom és mutatós? A csirkemell mindig tuti választás!

A recept 3 személyre szól, de 6-nak is elég! A legjobb benne, hogy pillanatok alatt elkészül!

HOZZÁVALÓK:

  • 3 csirkemell bőr nélkül
  • 25 dkg fagyasztott spenót (a használati utasítás szerint megfőzve, nedvességtől kinyomva)
  • 8 dkg feta sajt, elmorzsolva (kb. ½ csésze lesz)
  • 12 dkg krémsajt
  • 1 gerezd fokhagyma, összevágva
  • 1/4 tk só (2 felé osztva)
  • 1/8 tk őrölt bors
  • 1 ek olivaolaj
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra!

    2. Keverd össze a spenótot, fetát, krémsajtot, fokhagymát és a só felét egy közepes tálban.

    3. Vágj egy zsebet minden csirkemellre.

    4. Oszd 3 részre a spenótos tölteléket, és sodord őket egyenként vastag hurkává. Töltsd meg a csirkezsebeket  1-1 hurkával. Fűszerezd a tetejét a maradék sóval és borssal.

    5. Melegítsd fel az olivaolajat egy tűzálló tálban, és tedd közepes lángra. Helyezd a töltött csirkemelleket a töltelékkel lefelé, és süsd 5 percig, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is 5 percig.

    6. Tedd a tűzálló tálat a csirkékkel a sütőbe, és süsd 10 percig. (Ha a csirkemell sokkal nagyobb az átlagosnál, további 2-5 perccel nő a sütési idő.)

    Tipp: Szúrj bele egy villát. Ha még levet ereszt, tedd vissza pár percre.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.