tóth gabi
Egy egészséges nasit szeretnél, amit a tévé elõtt is bátran, bûntudat nélkül elmajszolhatsz? Akkor ez a sajtos, karfiolos, brokkolis gombóc a tökéletes megoldás. Diétás, mert nincs benne liszt, ráadásul nem olajban, hanem tepsiben sül.
HOZZÁVALÓK 28 kis gombóchoz:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra.
2. Forralj vizet egy lábasban, főzd 10 percig a karfiol- és a brokkoli rózsákat.
3. Szűrőkanállal merd ki őket, és tedd egy konyhai robotba. Daráld finomra (vagy durvábbra, ha úgy szereted).
4. Tiszta szűrőpapírral vagy konyharuhával nyomd ki belőlük a fölösleges vizet.
5. A kinyomkodott zöldségmorzsát tedd egy nagy tálba, keverd hozzá a sajtot, majd sót és borsot is, ízlés szerint.
6. Add hozzá a tojást is, és formáld meg a gombócokat.
7. Tedd őket a sütőpapírral bélelt tepsibe, és az előmelegített tepsiben süsd kb. 25 percig
Paradicsomszószba mártogasd