RETRO RÁDIÓ

Ilyen spagettit még nem ettél, leesik az állad!

Ilyen spagettit még nem ettél, leesik az állad!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 04. 03. 13:10

Ne lepõdj meg, ebben a fogásban tésztát bizony nem találsz! Igaz, hogy épp ez a lényeg, hiszen így sokkal egészségesebb! Figyeld ezt a zseniális trükköt!

Egy ügyes eszköz - az úgynevezett zöldségspirálozó gép - valóságos áldás az egészséges étkezés követői számára. Hosszú, körkörös csíkokra vágja a zöldségeket, amit aztán tésztaként használhatsz fel. Rendkívül népszerű az így nyert cukkinispagetti, de a nagy gumójú édesburgonyából talán még könnyebb kinyerni a hosszú csíkokat, szuper spagetti készülhet belőlük! Nézd csak meg ezt a videót!

 
 
Sweet Potato Carbonara with Spinach & Mushrooms

Sweet Potato Carbonara with Spinach & MushroomsGet the recipe: http://ow.ly/105UL4

Közzétette: EatingWell – 2016. március 30.

Spenótos-gombás carbonara

Hozzávalók:

1 fej édesburgonya (kb. 50 dkg)

20 dkg csiperke gomba

20 dkg spenótlevél

10 dkg baconszalonna

10 dkg reszelt parmezán

3 tojás

3 cikk fokhagyma

olívaolaj

só, bors

Így készítsd:

1. Spirálozd le az édesburgonyát, majd az így kapott "tésztát" dobd a forrásban lévő sós vízbe. 1,5-3 percig főzd, tovább ne, mert szétesik! Szűrd le.

2. Üsd fel a tojásokat, majd keverd össze a reszelt parmezánnal, az őrölt borssal és a sóval. Kevés főzővízzel (max. 1/2 dl) engedd fel, majd az így kapott sűrű masszával forgasd össze a zöldségspagettit.

3. Kevés olíván pirítsd össze a szalonnát és a gombát, majd add ehhez az alaphoz a zúzott fokhagymát és a spenótot. 1-2 percig hagyd dinsztelődni, majd fogasd össze az előkészített zöldségspagettivel.

Jó étvágyat!

Meg fogsz lepődni, milyen finom!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.