tóth gabi
Vajon mit kell tenni annak érdekében, hogy beleférjen ez az ikonikus magyar finomság a diétába? Szerencsére Norbi táborában ismerik tudják a titkot! Mutatjuk is!
Annak ellenére, hogy a túró az egyik legjobb diétás alapanyag, a belőle készült túrógombóc mégis tönkreteheti a fogyókúrát. Ugyanis a búzadara, a cukor és a zsemlemorzsa, amivel ez a finomság készül rengeteg szénhidrátot tartalmaz, így a túrógombóc erősen megemeli a vércukor szintet. Néhány cseles diétrükk, egy kis változtatás az alapanyagokon és máris jöhet a túrógombóc!
Ez egy igazán kímélő változat, amit bátran ehetsz akár este is!
Hozzávalók:
1/2 kg túró
2 db tojás
10 g útifűmaghéj őrlemény
1 ek tejföl (házi túró esetén nem szükséges)
1 cs Update1 Vanilla sweet
20 g Update1 Zero 1 csipet só
Bundához:
Dr. Schwarz zsemlemorzsa és kókuszreszelék
Így készítsd:
1. A túrót törd össze villával, dolgozd bele a tojásokat, a sót, az édesítőt, a vanillát és az útifűmaghéj őrleményt.
2. Egy-egy evőkanálnyi masszából formázz gombócokat, majd ezeket egy órán át pihentesd a hűtőben.
3. Közben az Update1 morzsát és a belekevert kókuszreszelékkel pirítsd meg egy serpenyőben.
4. A gombócokat lobogó, sós vízben főzd ki, még melegen forgasd meg a morzsában.
Frissen forrón, tejföllel meglocsolva kínáld. Isteni!
Forrás: Knap Daniella receptje alapján: Natalia Mosburger