
Így tudsz tökéletes cukormázat készíteni a mézeskalács díszítéséhez
Süss idén is karácsonyra mézeskalácsot: házikókat, csillagokat, angyalkákat. A tökéletes cukormáz ehhez nagyon fontos díszítőelem. Segítünk, hogy a massza ne nehezítse meg a dolgod. Mutatunk néhány fantasztikus tippet!
Hamarosan itt a karácsony, és vannak klasszikus sütik, desszertek, melyeket nem szabad kihagyni. Tökéletes cukormáz nemcsak a mézeskalácsra kerülhet, hanem kekszekhez, muffinokhoz is nagyon finom. Nagyon fontos, hogyan dolgozol vele, ezért felhívjuk a figyelmed néhány igazán lényeges dologra. Mutatjuk, hogyan lesz isteni és gyönyörű a karácsonyi süti.

Minden édességet feldob a tökéletes cukormáz
A titok a részletekben rejlik
A porcukrot szitáld át, ne maradjanak rögök benne. A tojáshabhoz adott sótól a máz fehér marad, amely néhány csepp citromlétől csodásan fényes lesz. Adhatsz hozzá még egy kevés étkezési keményítőt is, de ez is legyen csomómentes.
A mézeskalácsmáz tökéletes receptje:
- Robotgéppel verd fel kemény habbá egy tojásfehérjét nagyjából 2-3 perc alatt.
- 20 dkg porcukrot adj hozzá egy csipetnyi sóval és 1 evőkanál étkezési keményítővel.
- A felét add a habhoz (10 dkg), és a sebességet fokozatosan növelve verd még 3 percen keresztül.
- Majd add hozzá a maradék (10 dkg) porcukrot, és verd tovább ugyanígy még 5 percig, amíg tejfölsűrűségű lesz. A végén dolgozz bele 2-3 csepp citromlevet.
- Ha a mézeskalács teljes felületét szeretnéd bevonni vele, akkor a kész masszát 1 evőkanál vízzel hígítsd fel, és úgy vidd fel a mézeskalácsra.
Türelmesen díszíts!

Várd meg, míg teljesen kihűlnek a mézeskalácsok, így elkerülheted, hogy a süti felmelegítse a mázat, és ezzel azt is kiküszöbölheted, hogy szétfolyjon rajta. Azt is megteheted, hogy a sütés másnapján kezdesz csak neki a dekorálásnak.
Fontos az eszközhasználat is
A cukormázat kanalazd bele nejlonzacskóba, és egy vastagabb tűvel szúrd ki a csücskét. Természetesen a habzsák is jó választás, ha van hozzá elég vékony írókád.
Szükséges egy jó mézeskalács recept is
Az alábbi videóban megnézheted, hogyan készítsd el a megfelelő mézeskalácsot. Szerencsére ebben a Mindmegette.hu stábja a segítségünkre volt. Íme a recept:







