
Ezzel a finomsággal jobb ha vigyázol: szétrobbanhat az air fryerben
Isteni az illata és nagyon finom! Ősszel és télen nem szabad kihagyni! A sült gesztenye otthon is könnyedén elkészíthető, például egy serpenyőben. Az air fryerrel viszont csak óvatosan, mert ha nem jól készíted elő a gesztenyéket, szét fognak durranni a kosárban.
A legtöbbször sütőben készítjük, de ha van air fryered, érdemes ott megsütni ezt a finomságot, főleg, ha csak kevés van belőle. De legyél óvatos, a sült gesztenye elkészítése során adódhatnak problémák: ha csak úgy beteszed őket a kosárba, pár perc alatt szét fognak durranni a szemek, és ez sem a gesztenyének, sem a készüléknek nem tesz jót. Mutatjuk, hogyan lesz zökkenőmentes a gesztenye sütés air fryerben.

Hagyd egy kicsit ázni
A frissen vásárolt gesztenyék tetejét vágd be X alakban úgy, hogy a penge nemcsak a külső héjon, de az alatta lévő barna rétegen is átmenjen. Ezután tedd őket tiszta hideg vízbe, és hagyd ázni egy éjszakán keresztül. Ezzel a két óvintézkedéssel már meg is előzted, hogy felrobbanjon a gesztenye air fryerben.
Sült gesztenye recept air fryerben
Hozzávalók
- 50 dkg gesztenye
Elkészítés:
- Melegítsd elő 190 Celsius fokra az air fryert, a gesztenyéket vedd ki a vízből, és töröld őket szárazra egy papírtörlővel.
- Tedd a gesztenyéket a sütő kosarába a vágott oldalukkal lefelé. Figyelj arra, hogy ne legyenek túlságosan zsúfoltan, különben nem fognak átsülni.
- Süsd 17 percen keresztül a gesztenyéket, közben párszor rázd meg a kosarat. A forró gesztenyéket tedd egy tiszta konyharuhára, hagyd egy pár percet hűlni őket, majd még melegen tedd egy papírzacskóba, amit zárj le, így a gőzben még párolódnak a gesztenyék. Öt perc után vedd ki őket, a sült gesztenye hámozás után már fogyasztható is!






