
Ne dobd ki a maradék rizst, mutatjuk, mire jó!
Megesik, hogy több készül ebből a köretből, mint amennyi elfogy a főétkezéshez, de kidobni akkor sem kell. A maradék rizs ugyanis kiváló alapanyag egy egészséges nassolni valóhoz, amit gyorsan elkészíthetsz.
Az egyik legegészségesebb köret a rizs, hiszen tele van rostokkal, ásványi anyagokkal, ráadásul szinte mindenhez passzol. A maradék rizs azonban nem sokáig tárolható még hűtőben sem, 3-4 nap alatt tanácsos elfogyasztani, mert veszélyes baktériumok szaporodhatnak el benne. De ha megismered ezt a receptet, esélye sem lesz ennyi ideig állni, hiszen isteni rizschips készíthető belőle. Ez az egészséges nassolni való kevésbé hizlal, mint a burgonyacsipszek, és ha jól készíted el, akkor a zsírtartalma sem lesz magas.

Chips recept maradék rizs felhasználásával
Hozzávalók
- főtt rizs
- olívaolaj
- só
- víz
- ízlés szerint fűszerek: bors, fokhagymapor, pirospaprika
Elkészítés
- A rizst tedd egy késes aprítógépbe, önts rá egy teáskanál olívaolajat, add hozzá a sót és egy csipet vizet. A lényeg, hogy a maradék rizs, a víz és az olaj homogén, formázható masszává álljon össze.
- A rizs-masszát tedd egy sütőpapírra, fedd le egy folpackkal a tetejét, így nyújtsd ki sodrófával kb. 4-5 mm vékonyra. Szaggass pogácsaformával vagy pohárral kis kerek korongokat belőle, ezeket tedd sütőpapírra. Szórd meg a tetejüket a fűszerekkel, és tedd őket 180 Celsius fokra előmelegített sütőbe. 20 perc alatt ropogósra sülnek, de 15 perc után nézz rájuk, és ha már pirul a szélük, akkor pár perc múlva kész! Ekkor ki is veheted a ropogós chipset a sütőből.






