
Ropogós sült krumpli olajszag nélkül: többé nem titok a recept
Akár köretnek, akár magában, mindenki szereti ezt a gyors finomságot. Az egész lakást átható olajszagnak viszont senki nem örül, de a sütőben sült krumpli esetében garantáltan nincs ilyen probléma.
Könnyű elkészíteni, viszonylag gyorsan megvan, de rengeteg olajra van szükség hozzá, és sokáig megmarad a kellemetlen szag a konyhában, pechesebb esetben a lakásban is. Kivéve, ha a sütőben sült krumpli mellett döntesz: a külseje így is roppanós lesz, és az íze még akár finomabb is lehet, mint bő olajban sütve. Fűszerezheted is kedved szerint, például tehetsz rá pirospaprikát, fokhagymaport és borsot, így nemcsak köretnek, de mártogatóssal nassolni valónak is tökéletes lesz. Mutatjuk a receptet!

Sütőben sült krumpli
Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- 2 ek olívaolaj
- só, fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
- A sütőben sült krumpli elkészítéséhez alaposan mosd meg a krumplikat, de ne hámozd meg őket, a héj különleges ízt ad neki. Vágd őket négybe, hogy szép, egyforma hasábokat kapj.
- Forgasd meg a burgonyákat olívaolajban, szórd meg őket ízlés szerint a fűszerekkel, és helyezd el őket sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne érjenek egymáshoz.
- 200 Celsius fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt el is készül a tepsiben sült krumpli. Finom köret rántott húsok és zöldségek, de sültek mellé is.






