
Ez a káposztás lecsó mindent visz: próbáld ki, ha szereted a különleges ízeket
Még van bőven paprika és paradicsom, de már lehet kapni friss káposztát is. Érdemes kombinálni a kettőt, hiszen a káposztás lecsó nemcsak isteni finom, de nagyon tápláló is.
Nem vitás, hogy a nyár sztárétele a lecsó, amit rengetegféleképpen el tudsz készíteni: szalonnával, kolbásszal, natúran vagy tojással. Ősszel érdemes a káposztás lecsó receptjét is kipróbálni, ez az étel ugyanis nemcsak diétás, de a káposzta magas rost- és tápanyagtartalma miatt hamar el is telít. Akkor a legjobb, ha tudsz friss őszi káposztát szerezni, és azt főzöd a paprikához és a paradicsomhoz.

Káposztás lecsó recept
Hozzávalók:
- 4 fej vöröshagyma
- 2 db paprika
- 4 db paradicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- 0,5 fej káposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg húsos szalonna
- só, bors
- őrölt pirospaprika
Elkészítés:
- A káposztás lecsó elkészítéséhez vágd apró kockákra a húsos szalonnát, és kevés olajon pirítsd le. Add hozzá a kockákra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre.
- Add hozzá a karikákra vágott paprikákat, a zúzott fokhagymát, és párold tíz percig. Ezután mehet a lábasba a kockákra vágott, hámozott paradicsom. Sózd, borsozd, szórd meg ízlés szerint pirospaprikával az ételt, majd közepes lángon hagyd párolódni 15 percet.
- Közben vágd vékony csíkokra a káposztát, majd ha letelt a negyedóra, tedd a lecsóhoz, és párold addig, míg a káposzta készre nem fő.
- Melegen tálald, friss kenyérrel, ízlés szerint tejföllel.






