RETRO RÁDIÓ

Ez a káposztás lecsó mindent visz: próbáld ki, ha szereted a különleges ízeket

Létrehozva2025. 09. 26. 19:30

Még van bőven paprika és paradicsom, de már lehet kapni friss káposztát is. Érdemes kombinálni a kettőt, hiszen a káposztás lecsó nemcsak isteni finom, de nagyon tápláló is.

Nem vitás, hogy a nyár sztárétele a lecsó, amit rengetegféleképpen el tudsz készíteni: szalonnával, kolbásszal, natúran vagy tojással. Ősszel érdemes a káposztás lecsó receptjét is kipróbálni, ez az étel ugyanis nemcsak diétás, de a káposzta magas rost- és tápanyagtartalma miatt hamar el is telít. Akkor a legjobb, ha tudsz friss őszi káposztát szerezni, és azt főzöd a paprikához és a paradicsomhoz. 

Finom őszi fogás a káposztás lecsó.
Gyorsan elkészül a káposztás lecsó. Fotó: AJSTUDIO PHOTOGRAPHY /  Shutterstock

Káposztás lecsó recept

Hozzávalók:

  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 0,5 fej káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • só, bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés: 

  • A káposztás lecsó elkészítéséhez vágd apró kockákra a húsos szalonnát, és kevés olajon pirítsd le. Add hozzá a kockákra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre. 
  • Add hozzá a karikákra vágott paprikákat, a zúzott fokhagymát, és párold tíz percig. Ezután mehet a lábasba a kockákra vágott, hámozott paradicsom. Sózd, borsozd, szórd meg ízlés szerint pirospaprikával az ételt, majd közepes lángon hagyd párolódni 15 percet.
  • Közben vágd vékony csíkokra a káposztát, majd ha letelt a negyedóra, tedd a lecsóhoz, és párold addig, míg a káposzta készre nem fő. 
  • Melegen tálald, friss kenyérrel, ízlés szerint tejföllel.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.