
Potyog a fáról a füge? Mutatjuk, mit tudsz vele kezdeni
Érdemes naponta átnézni a bokrot, és leszedni a mézédes, érett gyümölcsöt. Ám így is előfordulhat, hogy marad néhány szem hullott füge a földön. Ezeket is érdemes összegyűjteni, isteni finom süti készülhet belőlük!
Kezd érni az első adag gyümölcs a bokrokon, minden nap lehet szüretelni. Ha a bokron felejted, az érett füge a földre esik, még rendszeres szedés mellett is lehet némi hullott füge a földön. Érdemes őket kora reggel összeszedni, és aztán felhasználni. Mivel ez általában nem túl nagy mennyiség, vagyis befőzni nem lehet, érdemes inkább sütit sütni belőle!

Kevert süti hullott füge felhasználásával

Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 dl tejföl
- 7 dkg cukor
- 40 dkg finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csom vaníliás cukor
- 2 dl olaj
Elkészítés:
- A fügés kevert süti elkészítéséhez mosd és tisztítsd meg a gyümölcsöt; a hullott füge megütődött, csúnya részeit vágd ki. A gyümölcsöket vágd vékony szeletekre, és tedd félre.
- Készítsd el a tésztát: keverd össze először a nedves hozzávalókat, keverd ki mixerrel, majd adagonként add hozzá a cukrokat, a sütőporral elkevert lisztet. Addig mixeld, míg folyós, homogén masszát nem kapsz.
- A tésztába keverd bele a szeletelt füge kétharmadát, majd öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt, mélyebb tepsibe, vagy tortaformába. A tetejére tedd rá a maradék fügeszeleteket.
- Előmelegített, 180 Celsius fokos sütőben süsd aranybarnára a tésztát, kb. 35 perc alatt.






