
Ha nincs kedved sütni a forróságban, készíts gyors túrógombócot
Nyáron nehéz kitalálni, mi legyen az ebéd vagy vacsora, hiszen azon túl, hogy nem kívánjuk a nehéz ételeket, a tűzhely mellett se szeretne órákig izzadni az ember. Ez a gyors túrógombóc a hőségben is jólesik, és 20 perc alatt el is készül.
Finom, édes, hidegen is jólesik, és egyszerű elkészíteni. A gyors túrógombóc nemcsak mindenki kedvence lesz, de a szakácsot is kíméli, hiszen nem kell a kánikulában órákat tölteni a meleg konyhában. Ha valami egyszerű, finom fogást szeretnél, akkor érdemes kipróbálni; ez a túrógombóc recept amilyen egyszerű, olyan nagyszerű!

Gyors túrógombóc
Hozzávalók
- 50 dkg zsírszegény tehéntúró
- 2 db tojás
- 7 dkg búzadara
- 1 csip só
- 20 dkg zsemlemorzsa
- ízlés szerint porcukor, tejföl
- olaj
Elkészítés:
- Törd át a túrót, keverd össze a tojások sárgájával, a sóval és a búzadarával. Ha ez megvan, dolgozd bele felvert tojásfehérjéket is.
- Pirítsd meg egy kevés olajon a zsemlemorzsát, és tedd félre.
- Nedves kézzel formázz pingponglabda-méretű gombócokat a túrós masszából, majd lobogó, enyhén sós vízben főzd meg őket 10-15 perc alatt. Akkor vannak kész, amikor feljönnek a víz tetejére.
- Szűrd le a gombócokat, majd forgasd meg őket a megpirított morzsában. A gyors túrógombóc porcukorral, tejföllel, vagy cukros tejföllel nyakon öntve is isteni lesz!






