
Ezeket az ételeket kerüld a nagy forróságban, ha nem akarsz gyomorrontást kapni
Nyáron, főleg kánikula idején jó az elővigyázatosság! Ezeket az ételeket jobb, ha nem fogyasztod, ha felszökik a hőmérő higanyszála. Mutatjuk a listát!
Nyáron a forróságban érzékenyebb az ember emésztőrendszere. Ezeket az ételeket ne edd meg, mert előfordulhat, hogy gyomorrontást kapsz! Mutatjuk melyeket érdemes elkerülni.

Ezeket az ételeket kerüld el a kánikulában!
Nehéz, zsíros ételek
Ha meg tudod állni, ne egyél a legnagyobb melegben zsíros szalonnát, kolbászokat, pörköltet, rántott húst. Ezeket nehezen emészted meg, túlterhelik a gyomrod. Ráadásul fokozzák a belső hőtermelést is. Érthető, ha nem is ezeket az ételeket kívánod meg. A test és a szervezet is jelzi, hogy mire van szüksége és mire nincs.
Tejtermékek
A tejtermékeket is érdemes ilyenkor elkerülni, főleg, ha nem frissek. Melegben sokkal gyorsabban romlanak, a bennük lévő baktériumok pedig szaporodhatnak, így megnő a gyomorrontás veszélye. Joghurtot sem szabad adni a gyereknek, ha azt nem közvetlenül a hűtőből veszed ki. Légy óvatos!
Nehéz fűszeres fogások
Csípős ételekkel is óvatosan kell bánni. Indiai vagy mexikói fogások irritálhatják a gyomrod, fokozzák az izzadást és rosszullétet okozhatnak.
Nyers tojás az ételben
Majonézes salátákat, tatár bifszteket és a tiramisut is jobb, ha nem a forróságban eszed. A bennük lévő nyers tojásnak a meleg nem tesz jót. Hamar gyomorrontás lehet a vége.
Nem megfelelően tárolt étel
Az előző esti ételt vagy a piknik maradékát, ha nem tetted be a hűtőbe, másnap felejtsd el! Nehogy ételmérgezés legyen a vége!
Cukros üdítők, alkohol
Bár a nyaralásnál sokkal több édes üdítőt szokás fogyasztani, ez bizony hiba! Nem tesznek jót a gyomornak, megterhelik a májat. Az alkohol pedig hűtés nélkül könnyen romlik. Érdemes keveset fogyasztani belőle. Inkább vizet kell ilyenkor inni! Nagyon fontos!







