Létrehozva: 2025.06.13.

Klasszikus vasalt csirke recept: kívül ropogós, belül omlós lesz a hús

Igazi gyors vendégváró ebédet szeretnél elkészíteni? Ne hagyd ki a klasszikus vasalt csirkét! Ez a recept isteni, válassz hozzá valamilyen szuper köretet is!

Készíts el otthon egy klasszikus éttermi fogást. Ez a vasalt csirke recept mindent visz! A csirkecombhoz adj illatos zöldfűszereket és isteni lesz belőle az ebéd. Ezt a finomságot Kósa Kolos , a Mindmegette maestrója készítette el, amit a lenti videóban megnézhetsz. Mutatjuk a receptet. 

Vasalt csirke
Vasalt csirke/ Fotó: mindmegette.hu

Vasalt csirke recept

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke-felsőcombfilé
  • bors
  • 2-3 tk fokhagymapor-vagy 2 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 10-12 ág friss kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ek olívaolaj

Így készítsd el:

  1. A csirke combfiléket egy vágódeszkára tedd rá és ízesítsd sóval borssal. Majd a húsok mindkét oldalát szórd meg a fokhagymaporral, kakukkfűvel és rozmaringgal.
  2. A húsokat a bőrös oldalukkal lefelé forgatva fektesd hideg serpenyőbe és közepes hőfokon , kevés olajon kezd el sütni. Ahogy elkezd sercegni és kisül a bőrből a zsiradék, egy spatula segítségével folyamatosan nyomd le a combokat.
  3. Így egyenletesen megpirul és ropogós lesz a bőre. Fordíts meg a húsokat, és a másik oldalukon további 2-3 percig süsd, és a spatulával szintén nyomva tartsd a húst a serpenyőben. 
  4. Ha elkészüld, utána hagyd pihenni 3-4 percig, szeleteld fel és a kedvenc köreteddel tálald!

Jó étvágyat!

forrás: Mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek