
Klasszikus vasalt csirke recept: kívül ropogós, belül omlós lesz a hús
Igazi gyors vendégváró ebédet szeretnél elkészíteni? Ne hagyd ki a klasszikus vasalt csirkét! Ez a recept isteni, válassz hozzá valamilyen szuper köretet is!
Készíts el otthon egy klasszikus éttermi fogást. Ez a vasalt csirke recept mindent visz! A csirkecombhoz adj illatos zöldfűszereket és isteni lesz belőle az ebéd. Ezt a finomságot Kósa Kolos , a Mindmegette maestrója készítette el, amit a lenti videóban megnézhetsz. Mutatjuk a receptet.

Vasalt csirke recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirke-felsőcombfilé
- só
- bors
- 2-3 tk fokhagymapor-vagy 2 gerezd fokhagyma összenyomva
- 10-12 ág friss kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 1 ek olívaolaj
Így készítsd el:
- A csirke combfiléket egy vágódeszkára tedd rá és ízesítsd sóval borssal. Majd a húsok mindkét oldalát szórd meg a fokhagymaporral, kakukkfűvel és rozmaringgal.
- A húsokat a bőrös oldalukkal lefelé forgatva fektesd hideg serpenyőbe és közepes hőfokon , kevés olajon kezd el sütni. Ahogy elkezd sercegni és kisül a bőrből a zsiradék, egy spatula segítségével folyamatosan nyomd le a combokat.
- Így egyenletesen megpirul és ropogós lesz a bőre. Fordíts meg a húsokat, és a másik oldalukon további 2-3 percig süsd, és a spatulával szintén nyomva tartsd a húst a serpenyőben.
- Ha elkészüld, utána hagyd pihenni 3-4 percig, szeleteld fel és a kedvenc köreteddel tálald!
Jó étvágyat!
forrás: Mindmegette.hu
Ripost hírek







