RETRO RÁDIÓ

Sajtos cukkiniroppancs: ilyen finomat még nem ettél

Létrehozva2025. 06. 11. 11:00

Már van friss, idei cukkini, érdemes kipróbálni ezt a receptet! A sajtos cukkiniroppancs finom rágcsálni való, az elkészítése pedig nagyon egyszerű, és mivel sütőben készül, nem tocsog az olajtól.

Finom, egészséges, és rendkívül sokféleképpen elkészíthető, nem véletlen, hogy a cukkini mindenki kedvenc nyári zöldsége. A sajtos cukkiniroppancs tökéletes az esti tévézéshez, a teraszon ücsörgéshez, de egy kerti partin is felszolgálhatod, míg készülnek a főételek; senki nem fog nemet mondani rá, sőt, pillanatok alatt el fog fogyni! Ez a cukkini recept egyszerű, és biztos, hogy többször is el fogod készíteni, ha egyszer kipróbálod.

Finom, könnyű nassolnivaló a sajtos cukkiniroppancs.
Mindenki kedvence lesz a sajtos cukkiniroppancs. Fotó: TalyaAL /  Shutterstock

Sajtos cukkiniroppancs recept

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 15 dkg reszelt kemény sajt
  • 2 ek liszt
  • 2 db tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:

  • A sajtos cukkiniroppancs elkészítéséhez a megmosott cukkiniket vágd ujjnyi vastag, 15 centi hosszú csíkokra. Sózd meg őket, majd forgasd meg a lisztben, a felvert tojásokban, és a zsemlemorzsával kevert reszelt sajtban.
  • A bundázott cukkinicsíkokat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire; hagyj közöttük elegendő helyet, hogy jól át tudjanak sülni, így biztosan ropogós lesz a végeredmény. 
  • Előmelegített, 190 fokos sütőben süsd őket aranybarnára. Készíts hozzá mártogatóst; paradicsom- vagy joghurt alapú kencével is isteni.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.