
Sajtos cukkiniroppancs: ilyen finomat még nem ettél
Már van friss, idei cukkini, érdemes kipróbálni ezt a receptet! A sajtos cukkiniroppancs finom rágcsálni való, az elkészítése pedig nagyon egyszerű, és mivel sütőben készül, nem tocsog az olajtól.
Finom, egészséges, és rendkívül sokféleképpen elkészíthető, nem véletlen, hogy a cukkini mindenki kedvenc nyári zöldsége. A sajtos cukkiniroppancs tökéletes az esti tévézéshez, a teraszon ücsörgéshez, de egy kerti partin is felszolgálhatod, míg készülnek a főételek; senki nem fog nemet mondani rá, sőt, pillanatok alatt el fog fogyni! Ez a cukkini recept egyszerű, és biztos, hogy többször is el fogod készíteni, ha egyszer kipróbálod.

Sajtos cukkiniroppancs recept
Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 15 dkg reszelt kemény sajt
- 2 ek liszt
- 2 db tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A sajtos cukkiniroppancs elkészítéséhez a megmosott cukkiniket vágd ujjnyi vastag, 15 centi hosszú csíkokra. Sózd meg őket, majd forgasd meg a lisztben, a felvert tojásokban, és a zsemlemorzsával kevert reszelt sajtban.
- A bundázott cukkinicsíkokat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire; hagyj közöttük elegendő helyet, hogy jól át tudjanak sülni, így biztosan ropogós lesz a végeredmény.
- Előmelegített, 190 fokos sütőben süsd őket aranybarnára. Készíts hozzá mártogatóst; paradicsom- vagy joghurt alapú kencével is isteni.






