
Ha csak egy marék epred van készítsd el ezt a bombasztikus süteményt
Egyre olcsóbb az eper, ideje édességet készíteni! Ha valami egyszerű finomságra vágysz, az epres kókuszgolyó tökéletes lesz, hiszen gyorsan elkészül, az íze pedig páratlan.
Végre beindult a szezon, készülhet a sokféle epres süti! Ha a piskóta és a pite mellett valami könnyebbet és gyorsabban elkészíthetőt szeretnél, próbáld ki az epres kókuszgolyó receptjét! Ez a sütés nélküli finomság pillanatok alatt összeállítható, isteni finom epres íze van, és az biztos, hogy ezek az epres golyók nem sokáig maradnak a tálban!

Epres kókuszgolyó recept
Hozzávalók:
- 20 dkg eper
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 5 gramm vaj
- 2 ek kristálycukor vagy méz
- 1 tubus sűrített tej
- kókuszreszelék
Elkészítés:
- Az epres kókuszgolyó elkészítéséhez vágd apróra a megtisztított epreket, majd a cukorral és a vajjal addig melegítsd lassú tűzön, míg össze nem esnek. Ekkor add hozzá a sűrített tejet, és melegítsd pár percig; legyen sűrű, krémes állaga. Ha szeretnéd, hogy szép piros színe legyen, akkor adj hozzá egy kevés ételfestéket.
- Hagyd kihűlni az epres krémet, majd gyúrj bele annyi darált kekszet, amennyit felvesz; legyen kézzel könnyen formázható a massza.
- Készítsd el a golyókat az epres masszából, majd forgasd meg őket kókuszreszelékben. Rögtön tálalhatod, de finomabb, hagy egy-két órát áll a hűtőben.






