RETRO RÁDIÓ

Ha csak egy marék epred van készítsd el ezt a bombasztikus süteményt

Létrehozva2025. 06. 02. 11:30

Egyre olcsóbb az eper, ideje édességet készíteni! Ha valami egyszerű finomságra vágysz, az epres kókuszgolyó tökéletes lesz, hiszen gyorsan elkészül, az íze pedig páratlan.

Végre beindult a szezon, készülhet a sokféle epres süti! Ha a piskóta és a pite mellett valami könnyebbet és gyorsabban elkészíthetőt szeretnél, próbáld ki az epres kókuszgolyó receptjét! Ez a sütés nélküli finomság pillanatok alatt összeállítható, isteni finom epres íze van, és az biztos, hogy ezek az epres golyók nem sokáig maradnak a tálban! 

Mindenki kedvence lesz az epres kókuszgolyó.
Isteni tavaszi csemege az epres kókuszgolyó. Fotó: from my point of view /  Shutterstock


 

Epres kókuszgolyó recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg eper
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 5 gramm vaj
  • 2 ek kristálycukor vagy méz
  • 1 tubus sűrített tej
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

  • Az epres kókuszgolyó elkészítéséhez vágd apróra a megtisztított epreket, majd a cukorral és a vajjal addig melegítsd lassú tűzön, míg össze nem esnek. Ekkor add hozzá a sűrített tejet, és melegítsd pár percig; legyen sűrű, krémes állaga. Ha szeretnéd, hogy szép piros színe legyen, akkor adj hozzá egy kevés ételfestéket.
  • Hagyd kihűlni az epres krémet, majd gyúrj bele annyi darált kekszet, amennyit felvesz; legyen kézzel könnyen formázható a massza.
  • Készítsd el a golyókat az epres masszából, majd forgasd meg őket kókuszreszelékben. Rögtön tálalhatod, de finomabb, hagy egy-két órát áll a hűtőben.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.