
Gyors, finom és sütésmentes – ez lesz az idei húsvét sztárdesszertje!
Ha nem szeretnél sokat pepecselni a konyhában, akkor ez a recept pont neked való! Ez a húsvéti desszert sütés nélkül készül, isteni finom, és igazán illik az ünnephez!
Ha nincs időd répatortát sütni, ez a sütés nélküli süti tökéletes lesz helyette. Ez az egyik legjobb húsvéti desszert, hiszen az íze, akár a répatortáé, és igazi tavaszi hangulatot ad. Pár hozzávalóból gyorsan elkészíthető a répatorta golyó, és biztos, hogy pillanatok alatt el fog fogyni. Ha csak az utolsó pillanatban tudsz édességet készíteni az ünnepre, ez a húsvéti desszert jó választás, hiszen csak a répát kell megfőzni hozzá, utána pedig tíz perc alatt el is készítheted. Mutatjuk a receptet!

Répatorta golyó, a tökéletes húsvéti desszert
Hozzávalók:
- 2-3 kisebb sárgarépa
- 10 dkg kókuszreszelék
- 13 dkg dió
- 12 szem aszalt datolya
- negyed tk őrölt szerecsendió
- fél tk őrölt fahéj
- fél tk só
- 2 ek méz
Elkészítés:
- Pucold meg a répát, darabold fel, és enyhén sós vízben főzd puhára. Szűrd le, és míg hűl, áztasd be 15 percre a datolyákat forró vízbe.
- Tedd a diót, a kókuszreszeléket, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót egy késes aprítógépbe, és daráld össze. Add hozzá a répát, a leszűrt datolyát, a mézet, és addig forgasd, míg össze nem áll masszává az egész.
- Szaggass belőle kisebb golyókat, hempergesd őket kókuszreszelékbe, és már tálalhatod is; de finomabb, ha egy-két órát hagyod a hűtőben pihenni.






