Ismét az air fryer kapja a főszerepet. Ez a tócsni egészen biztos nem lesz olajos, sőt, szuper ropogós lesz, mire elkészül. Külön bónusz, hogy nem lesz olajszag a konyhában! Mutatjuk az egyszerű és diétás receptet.
Tócsni káposztával /Fotó: Mindmegette.hu
Tócsni káposztával
Hozzávalók:
40 dkg burgonya
30 dkg fehér káposzta
1 db tojás
1/2 mk őrölt fűszerkömény
1 tk szárított fokhagymapor
20 dkg liszt (gluténmentes keverék)
3 ek zsemlemorzsa (lehet gluténmentes is)
só, bors
Így készítsd el:
Hámozd meg a burgonyát, nagy lyukú sajtreszelőn reszeld le, sózd be. Hagyd néhány percig állni, majd csavard ki belőle a felesleges vizet és tedd egy tálba.
A káposztát is reszeld le, add hozzá a burgonyához, majd mehet bele a felvert tojás, a fűszerkömény, a fokhagymapor, a bors, ha szükséges, még sózd meg, add hozzá a lisztet és alaposan keverd össze. A liszt mennyisége a krumplitól is függ, érezni fogod, azt, hogy a massza mikor jól formálható. Arra figyelj, hogy ne maradjon folyós.
A káposztás-krumplis masszából egy-egy evőkanálnyi lapos adagot tegyél zsemlemorzsába, és forgasd meg benne, mint a panírban.
Air fryer rácsos kosarába sorakoztasd fel a tócsnikat, spricceld meg egy kevés olajjal és 195 fokon 12-15 perc alatt süsd ropogósra. Sütési idő a készülékektől és a tócsni vastagságától függően változhat.
Fokhagymás tejföllel a tetején, friss salátával tálalhatod is.