Szuper receptet hoztunk neked. Így készül az olajmentes tócsni, ezt az egyszerű finomságot neked is meg kell kóstolnod.
Ismét az air fryer kapja a főszerepet. Ez a tócsni egészen biztos nem lesz olajos, sőt, szuper ropogós lesz, mire elkészül. Külön bónusz, hogy nem lesz olajszag a konyhában! Mutatjuk az egyszerű és diétás receptet.
Tócsni káposztával /Fotó: Mindmegette.hu
Tócsni káposztával
Hozzávalók:
40 dkg burgonya
30 dkg fehér káposzta
1 db tojás
1/2 mk őrölt fűszerkömény
1 tk szárított fokhagymapor
20 dkg liszt (gluténmentes keverék)
3 ek zsemlemorzsa (lehet gluténmentes is)
só, bors
Így készítsd el:
Hámozd meg a burgonyát, nagy lyukú sajtreszelőn reszeld le, sózd be. Hagyd néhány percig állni, majd csavard ki belőle a felesleges vizet és tedd egy tálba.
A káposztát is reszeld le, add hozzá a burgonyához, majd mehet bele a felvert tojás, a fűszerkömény, a fokhagymapor, a bors, ha szükséges, még sózd meg, add hozzá a lisztet és alaposan keverd össze. A liszt mennyisége a krumplitól is függ, érezni fogod, azt, hogy a massza mikor jól formálható. Arra figyelj, hogy ne maradjon folyós.
A káposztás-krumplis masszából egy-egy evőkanálnyi lapos adagot tegyél zsemlemorzsába, és forgasd meg benne, mint a panírban.
Air fryer rácsos kosarába sorakoztasd fel a tócsnikat, spricceld meg egy kevés olajjal és 195 fokon 12-15 perc alatt süsd ropogósra. Sütési idő a készülékektől és a tócsni vastagságától függően változhat.
Fokhagymás tejföllel a tetején, friss salátával tálalhatod is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.