
Nagyanyáink egyszerű titka, ettől lesz zseniálisan finom a krumplifőzelék
Ahány ház, annyi szokás, és a főzés tekintetében is így van ez. A nagyi-féle krumplifőzelék mindig a legfinomabb, de vajon mi lehet a titka? Megtudhatod, ha követed a receptet.
Ha nagy kedvenced ez az isteni étel, akkor ezt a trükköt is ismerned kell! A krumplifőzeléket mindenki ismeri, de kevesen tudják olyan tökéletesre elkészíteni, ahogy annak idején nagyanyáink. Létezik ugyanis egy apró titok, amit a régi öregek gyakran bevetettek. Csak egy kicsi változtatás a rántáson, ám ez az apróság nagyon izgalmassá teszi ezt az egyszerű ételt.

Krumplifőzelék: a nagyi titka
Nem csináltak mást a nagyanyáink, mint hogy a rántásba beleraktak egy kis reszelt hagymát. Érdemes kipróbálni, mert nagyon izgalmas ízvilágot kapsz majd, és végül biztosan megnyalod mind a tíz ujjadat! Egy másik apró trükköt is alkalmazhatsz, a rántást öntsd fel a krumpli főzőlevével. Így lesz tökéletes a végeredmény. Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 1 db babérlevél
- só
- bors
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
- pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőlé
- 3 ek tejföl
- 1/2 hagyma
Így készítsd el:
- Pucold meg és vágd fel apró kockákra a burgonyát. Egy lábosban öntsd fel vízzel úgy, hogy éppen ellepje. Tedd bele a sót, a borsot, a babérlevelet, illetve a megtisztított fokhagymagerezdeket, és főzd puhára az egészet. Ez nagyjából 20 perc, a krumpli fajtájától és minőségétől függően.
- Amint megfőtt a krumpli, készítsd el a rántást, ahogy a nagyi szokta. Olajon pirítsd halványsárgára a lisztet, majd húzd le a tűzről, és szórj rá pirospaprikát és add hozzá a reszelt hagymát. A krumpli főzőlevével keverd simára, add hozzá a főzelékhez. Végén keverd bele a tejfölt és forrald össze.
- Pörkölttel vagy fasírttal tálalhatod is!
Jó étvágyat!







