
Szereted a mákos gubát? Akkor ezt a palacsintát meg kell sütnöd
Örök kedvenc! A palacsintát újragondolva is elkészítheted, összepárosítva a mákos gubával. Mutatjuk a különleges receptet.
Szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát. Létezik sós és édes változata is. De léteznek az igazi ízbombák is, mint a Gundel-palacsinta, vagy a Hortobágyi húsos. Ezek még főfogásnak is nagyon jók, hiszen laktatóak. A Mindmegette.hu csapata olyan recepttel állt elő, ami elég izgalmas és a mákos guba ízvilágát hozta el palacsintában. Mutatjuk a különleges receptet.

Palacsintát így készíts: Mákos guba ízesítéssel
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 2 db tojás
- 1 ek cukor
- csipet só
- 10 dkg liszt
- 20 dkg egész mák
- 2 dl tej
- ásványvíz
sütéshez:
- olaj
töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek. cukor
- 3 dl tej
Így készítsd el:
- Először készítsd el a palacsintát. A liszthez keverd hozzá az egész mákot, a cukrot, az egész tojásokat a tejet és a sót. Fokozatosan hígítsd az ásványvízzel, míg a megfelelő sűrűséget eléri a tészta. Majd a szokásos módon süss belőle vékony palacsintákat.
- A pudingport keverd el a cukorral és a tejjel, majd főzd sűrűre. Töltsd bele a palacsintákba, tekerd őket fel, porcukorral megszórva tálalhatod is.
Jó étvágyat!
Forrás: mindmegette.hu







