
50 év után került elő ez a nokedlirecept, valami isteni!
Hihetetlen finom és gyorsan készen is van ez a rég nem látott étel. Az egyszerű nokedli szaftosan elkészített zöldborsóval bolondítva valóságos főnyeremény! Ezt neked is ismerned kell!
A régi időkben ritkán került hús az asztalra, de a korabeli háziasszonyok jobbnál jobb ötlteteket találtak ki, hogy tartalmasabbnak tűnjön az asztalra tett étel. A zöldborsópörkölt az egyik aduász volt a zöldséges fogások listáján. Tudni kell, hogy igencsak finom tud lenni a paprikás szafttal elkészített zöldborsó! Hosszú évek után most egy ételekkel foglalkozó Facebook csoportban újra előkerült ez az egyszerű fogás. A kommentszekcióból pedig kiderült, hogy sokaknak volt gyerekkori kedvence. Mutatjuk, hogyan készítsd el!

Nokedli recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- olaj vagy zsír
- pirospaprika
- 2 db krumpli (opcionális)
- 40 dkg zöldborsó (fagyasztott és friss is jó)
- só, bors
- tejföl
- 40 dkg liszt
- 3 db tojás
- só, víz
Így készítsd el:
- Vágd fel apró kockákra a vöröshagymát és párold meg zsiradékon, majd szórd rá a pirospaprikát, és add hozzá a zöldborsót, illetve opcionálisan az apróra vágott krumplit. Sózd és borsozd meg és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Amint megfőtt a krumpli és a borsó, keverj az alapba tejfölt, majd forrald össze.
- Nagy fazékba forralj fel vizet, és készítsd el a nokedli tésztáját. Keverd össze a lisztet és a tojást, adj hozzá egy csipet sót és annyi vizet, hogy ragacsos, nyúlós tésztát kapj.
- Forrásban lévő sós vízben szaggasd ki a nokedlit, és főzd készre. Majd szűrd le, és tálald a zöldborsós mártással.
Jó étvágyat!
Tipp: természetesen tejföl és a krumpli is kihagyható a receptből!







