FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2025.01.30.

50 év után került elő ez a nokedlirecept, valami isteni!

Hihetetlen finom és gyorsan készen is van ez a rég nem látott étel. Az egyszerű nokedli szaftosan elkészített zöldborsóval bolondítva valóságos főnyeremény! Ezt neked is ismerned kell!

Szerző Ripost

A régi időkben ritkán került hús az asztalra, de a korabeli háziasszonyok jobbnál jobb ötlteteket találtak ki, hogy tartalmasabbnak tűnjön az asztalra tett étel. A zöldborsópörkölt az egyik aduász volt a zöldséges fogások listáján. Tudni kell, hogy igencsak finom tud lenni a paprikás szafttal elkészített zöldborsó! Hosszú évek után most egy ételekkel foglalkozó Facebook csoportban újra előkerült ez az egyszerű fogás. A kommentszekcióból pedig kiderült, hogy sokaknak volt gyerekkori kedvence. Mutatjuk, hogyan készítsd el!

nokedli recept
Nokedli recept /Fotó: mindmegett.hu

Nokedli recept

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj vagy zsír
  • pirospaprika 
  • 2 db krumpli (opcionális)
  • 40 dkg zöldborsó (fagyasztott és friss is jó)
  • só, bors
  • tejföl
  • 40 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • só, víz

Így készítsd el:

  1. Vágd fel apró kockákra a vöröshagymát és párold meg zsiradékon, majd szórd rá a pirospaprikát, és add hozzá a zöldborsót, illetve opcionálisan az apróra vágott krumplit. Sózd és borsozd meg és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. Amint megfőtt a krumpli és a borsó, keverj az alapba tejfölt, majd forrald össze. 
  3. Nagy fazékba forralj fel vizet, és készítsd el a nokedli tésztáját. Keverd össze a lisztet és a tojást, adj hozzá egy csipet sót és annyi vizet, hogy ragacsos, nyúlós tésztát kapj.
  4. Forrásban lévő sós vízben szaggasd ki a nokedlit, és főzd készre. Majd szűrd le, és tálald a zöldborsós mártással.

Jó étvágyat!

Tipp: természetesen tejföl és a krumpli is kihagyható a receptből!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek