Egy kis módosítással, könnyebb lett a túrógombóc. Az eredeti szénhidrátszegény változata: kevesebb kalória, több íz! Gyorsan, könnyedén elkészíthető desszert, és ebédre még egy könnyű diétába is beleférhet. Ez biztosan a kedvenced lesz!Íme, a szuper recept!
Hozzávalók:
gombóchoz:
50 dkg túró
2 db tojás
8 dkg porcukor
1 csom vaníliás cukor
1 csipet só
8 ek finomra őrölt zabpehely
morzsához:
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg finomra őrölt zabpehely
1 csom vaníliás cukor
3 ek olaj
Így készítsd el:
Törd át villával a túrót, majd add hozzá a tojásokat, a porcukrot, a sót, a reszelt citromhéjat és a zabpelyhet. Alaposan dolgozd össze , majd legalább 30 percre hagyd állni.
Közben forrósíts fel egy nagyobb serpenyőt, öntsd bele az olajat, a zsemlemorzsát, a zabpelyhet, a vaníliás cukrot és folyamatos kevergetés mellett pirítsd meg. Amikor elkészül, tedd félre.
A túrós masszából vizes kézzel formázz gombócokat, és lobogó , enyhén sós vízben főzd ki őket, majd hempergesd meg a pirított, zabpelyhes morzsában.