Legyen ez a tavasz első epres süteménye: krémes, habos és isteni finom
Ilyenkor az ember már ki van éhezve a tavaszi ízekre, a friss zöldségekre, gyümölcsökre. Bár még egyelőre drága az eper, érdemes máris a tavaszra gondolni, és eltenni ezt a receptet tartalékba. Ez a könnyű epres süti ugyanis mindent visz!
Akár tavaszra tervezel, akár most szeretnél egy kis epres finomságot enni, ez a különleges piskótatekercs tökéletes választás lehet, hiszen nem lekvárral készül, hanem epres, habos, könnyű krémmel. Így kevesebb gyümölccsel tudsz intenzív eperízt elérni, ami a piskótával együtt isteni párost alkot! Mindössze egy puha piskótalapot, és az epres krémet kell elkészítened; mutatjuk a tuti receptet!
Epres habos piskótatekercs
Hozzávalók
A piskótához:
12 dkg liszt
12 dkg cukor
4 db közepes méretű tojás
1 csom. vaníliás cukor
2 ek forró víz
A krémhez:
30 dkg eper
2 ek tejföl
25 dkg mascarpone
1 csom vaníliás cukor
3 ek cukor
Elkészítés:
Verd habosra a cukrot és a tojásokat, add hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet. Alaposan keverd össze, és forgasd hozzá a lisztet is. Ezután egyenletesen oszlasd el a tésztát egy sütőpapírral letakart tepsin.
160 fokra előmelegített sütőben süsd a tésztát 15 percig. Ha elkészült, óvatosan borítsd rá egy nedves konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, és tekerd fel szorosan, így hagyd kihűlni.
Míg a piskótalap hűl, készítsd el a krémet. Keverd össze a mascarponét, a vaníliás cukrot, a cukrot és a tejfölt. A megmosott, megtisztított epret vágd minél kisebb darabokra, és keverd bele a krémbe. Érdemes állni hagyni egy kicsit, hogy minél jobban összeérjenek az ízek!
A kihűlt piskótát tekerd ki, kend meg a krémmel, majd tekerd fel szorosan, és hagyd állni egy-két órát a hűtőben. Eperdarabokkal a tetején tálald.