Az airfryer egyre divatosabb itthon is, szuper készülék, és nagy segítség a modern konyhákban. Ha neked is van már egy ilyen otthon, akkor mi sem egyszerűbb, mint a farsangi fánkot abban elkészíteni. A sütemények ugyanolyan puhák, rugalmasak, és finomak lesznek, mintha olajban sütnéd. Annyi a különbség, hogy a fánkok magasabbak lesznek. Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
4 ek cukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 db tojás sárgája
7 dkg vaj
1 ek sütőrum
1 db citrom reszelt héja
csipet só
3 ek olaj
Így készítsd el:
Futtasd fel az élesztőt langyos, cukros tejben.
Az olaj kivételével keverd hozzá az összetevőket és dolgozd össze a tésztát.
Hagyd meleg helyen kelni egy órán át.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát 1 cm vastagra, majd szaggasd ki.
Hagyd 15 percre pihenni.
Kend meg olajos ecsettel a fánkok mindkét oldalát.
180 C-on 8 perc alatt süsd meg airfryer-ben úgy, hogy 4-5 perc környékén megforgatod a fánkokat fejjel lefelé. A sütési idő változhat készülékenként.
A fánkokat megtöltheted lekvárral és megszórhatod a tetejét porcukorral is.