FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.18.

Hihetetlen trükk, így lesz isteni a farsangi fánk

Ha van forrólevegős fritőzöd, akkor még a farsangi fánk elkészítése is szuper egyszerű lesz! Mutatjuk a receptet.

Az airfryer egyre divatosabb itthon is, szuper készülék, és nagy segítség a modern konyhákban. Ha neked is van már egy ilyen otthon, akkor mi sem egyszerűbb, mint a farsangi fánkot abban elkészíteni. A sütemények ugyanolyan puhák, rugalmasak, és finomak lesznek, mintha olajban sütnéd. Annyi a különbség, hogy a fánkok magasabbak lesznek. Mutatjuk a receptet:

Mardi,Gras,King,Cake,Doughnuts,Or,Donuts,,Masquerade,Festival,Carnival
Fotó: Julia Metkalova / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 ek cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 3 db tojás sárgája
  • 7 dkg vaj
  • 1 ek sütőrum
  • 1 db citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 3 ek olaj

Így készítsd el:

  1. Futtasd fel az élesztőt langyos, cukros tejben.
  2. Az olaj kivételével keverd hozzá az összetevőket és dolgozd össze a tésztát.
  3. Hagyd meleg helyen kelni egy órán át.
  4. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát 1 cm vastagra, majd szaggasd ki.
  5. Hagyd 15 percre pihenni.
  6. Kend meg olajos ecsettel a fánkok mindkét oldalát.
  7.  180 C-on 8 perc alatt süsd meg airfryer-ben úgy, hogy 4-5 perc környékén megforgatod a fánkokat fejjel lefelé. A sütési idő változhat készülékenként.
  8. A fánkokat megtöltheted lekvárral és megszórhatod a tetejét porcukorral is.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek