A bejgli elmaradhatatlan édessége a karácsonynak. Előfordul viszont, hogy nem csak megsütöd otthon, de még ajándékba is kapsz. Ki tudja miért, egyszer csak azt veszed észre, hogy rád maradt a nagy kedvenc és kezd kiszáradni. Ha nincs szíved kidobni, készíts belőle más desszertet. Mutatunk néhány ötletet.
1. Mazsolás-almás desszert
Hozzávalók:
5 dkg mazsola
0,5 dl rum
40 dkg megmaradt bejgli
3 dl tej
4 db tojás
5 dkg cukor
2 db alma
10 dkg margarin
0,5 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin a formához
Így készítsd el:
Áztasd be a mazsolát a rumba, kockázd fel a maradék bejglit és tedd egy tálba.
Locsold meg a tejjel, add hozzá a 2 db tojást, a cukrot, és a beáztatott mazsolát, valamint a megmosott, kimagozott, felkockázott almát.
Alaposan forgasd össze, majd margarinnal kikent, tűzálló tálba tedd bele. Hagyd pihenni 15 percig. Szórd meg kockára vágott margarinnal.
180 C fokra előmelegített sütőben 35 percig süsd.
Készítsd el közben a mártást: melegítsd fel a tejszínt a cukorral, és hagyd egy kicsit hűlni. A maradék tojásokat válaszd szét, a sárgáját a langyos tejszínhez add hozzá, majd folyamatos kevergetés mellett, forró vízgőz fölött főzd sűrűre.
A fehérjét verd fel kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal forgasd a vaníliamártáshoz. Tálald a készre sütött bejglis desszerthez.
Jó étvágyat!
2. Villámsüti
Hozzávalók:
maradék bejgli
vanília puding
aszalt gyümölcs darabkák
tejszínhab
Így készítsd el:
Vágd szeletekre a bejglit, helyezd el egy jénaiba őket. Készíts forró vanília pudingot. Öntsd nyakon vele a bejglit, és szórd meg bőven savanykás, ízletes aszalt gyümölcsökkel. Pohárba kanalazva tálalhatod is, a tejszínhab a tetején még nagyobb élvezetet ad.