
Megmaradt a bejgli? Ezeket a finomságokat készítheted belőle
Ne várd meg, míg megszárad a bejgli, van megoldás, hogy ismét élvezd az ízét, csak egy kicsit másképp! Mutatjuk az ötleteket.
A bejgli elmaradhatatlan édessége a karácsonynak. Előfordul viszont, hogy nem csak megsütöd otthon, de még ajándékba is kapsz. Ki tudja miért, egyszer csak azt veszed észre, hogy rád maradt a nagy kedvenc és kezd kiszáradni. Ha nincs szíved kidobni, készíts belőle más desszertet. Mutatunk néhány ötletet.

1. Mazsolás-almás desszert

Hozzávalók:
- 5 dkg mazsola
- 0,5 dl rum
- 40 dkg megmaradt bejgli
- 3 dl tej
- 4 db tojás
- 5 dkg cukor
- 2 db alma
- 10 dkg margarin
- 0,5 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg margarin a formához
Így készítsd el:
- Áztasd be a mazsolát a rumba, kockázd fel a maradék bejglit és tedd egy tálba.
- Locsold meg a tejjel, add hozzá a 2 db tojást, a cukrot, és a beáztatott mazsolát, valamint a megmosott, kimagozott, felkockázott almát.
- Alaposan forgasd össze, majd margarinnal kikent, tűzálló tálba tedd bele. Hagyd pihenni 15 percig. Szórd meg kockára vágott margarinnal.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 35 percig süsd.
- Készítsd el közben a mártást: melegítsd fel a tejszínt a cukorral, és hagyd egy kicsit hűlni. A maradék tojásokat válaszd szét, a sárgáját a langyos tejszínhez add hozzá, majd folyamatos kevergetés mellett, forró vízgőz fölött főzd sűrűre.
- A fehérjét verd fel kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal forgasd a vaníliamártáshoz. Tálald a készre sütött bejglis desszerthez.
Jó étvágyat!
2. Villámsüti
Hozzávalók:
- maradék bejgli
- vanília puding
- aszalt gyümölcs darabkák
- tejszínhab
Így készítsd el:
Vágd szeletekre a bejglit, helyezd el egy jénaiba őket. Készíts forró vanília pudingot. Öntsd nyakon vele a bejglit, és szórd meg bőven savanykás, ízletes aszalt gyümölcsökkel. Pohárba kanalazva tálalhatod is, a tejszínhab a tetején még nagyobb élvezetet ad.







