tóth gabi
Készíts illatos és puha mézeskalácsot, de erre az egy trükkre feltétlenül figyelj oda! Mutatjuk, mit kell tenned, hogy ne legyen száraz a karácsonyi süteményed.
Karácsonykor szinte minden házban, otthonban készülnek a mézeskalácsok. Nincs annál jobb, mint amikor az omlós mézeskalács illata belengi a lakást, de sokan azért nem fognak neki a sütésnek, mert gyakran a végeredmény kőkemény lesz. Ezért nagyon fontos, hogy néhány szót váltsunk a süti tárolásáról.
Rögtön, amikor megsütöd, hagyd kihűlni a sütiket, és ha teheted, az ünnepek előtt 2-3 nappal korábban készítsd el mindet. Legyen idejük megpuhulni egy lezárt dobozban. Csak után díszítsd fel mindet.
A tésztát egyszerű tökéletesen összeállítani, de nagyon fontos, hogy ne süsd túl! Az omlós mézeskalács számára elég az 5-10 perc. A tészta vastagságától függ. Figyeld a tésztát, és amint a széle elkezd barnulni, vedd is ki! Így lesz omlós és puha.
Nagyon fontos, hogy légmentesen tárold a mézeskalácsokat, fóliában, vagy zárható edényben. Csak így maradnak puhák! Tedd hűvös helyre őket, nem feltétlenül szükséges a hűtőszekrénybe. Ha keménynek érzed, tegyél egy kisebb almát a dobozba, ettől is puha lesz a sütemény, mert átveszi a gyümölcs nedvességét.
Jó étvágyat!