5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

3 olcsó főfogás virslivel, kevés pénzből finomat

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2023. 11. 23. 12:30

Szereted a virslit? Akkor ezt a három receptet neked találták ki! Készíts vacsorára kiadós és olcsó ételt a kedvencedből!

Ha van otthon virsli és szeretnél kiadós ételt főzni, akkor ezt a három receptet neked találták ki! Ráadásul ezek a fogások a pénztárcádat is kímélik, szűkösebb napokra nagyon jól jönnek. Íme az ötletek:

 

1.Paradicsomos virslis spagetti

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • só, ízlés szerint
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 40 dkg hámozott darabolt paradicsom (konzerves)
  • 3 db virsli
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • őrölt rozmaring
  • rukkola

Így készítsd el:

  1. A tésztát főzd ki a szokásos módon, szűrd le, és a főzőléből tegyél egy keveset félre.
  2. Hámozd meg a lila hagymát, vágd hosszában félbe, karikázd fel és bontsd szét gyűrűkre. Forró olajon fonnyaszd meg, add hozzá a konzervparadicsomot a levével együtt.
  3. Karikázd fel a virsliket, forgasd bele a mártásba a cikkekre vágott koktélparadicsommal együtt. Sózd, és rozmaringgal is ízesítsd. Öntsd fel a félretett főzőlével, forrald 5 percig, majd forgasd bele a mártásba a leszűrt tésztát. Rukkolával vihetsz üdeséget az ételedre és már tálalhatod is.

 

Jó étvágyat!

 

2. Virslis lencsesaláta

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 3 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db virsli
  • 6 db csemege uborka
  • 3 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • 2 tk mustár
  • 1 mk porcukor
  • 0,5 mk citromlé
  • bors

Így készítsd el:

  1. A lencsét az előző estén áztasd be, majd főzd puhára babérlevéllel együtt sós vízben. Ha készen van, szűrd le.
  2. Pucold meg a hagymát és vágd fel apróra. A virslit is főzd meg és karikázd fel. Az uborkákat darabold.
  3. A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral és tedd bele a porcukrot és a citromlevet is, majd borsozdmeg.
  4. Egy nagyobb tálba keverd össze a lencsét, a hagymát, a virslit, az uborkát és a mártást. Egy éjszakára tedd a hűtőbe.

Jó étvágyat!

 

3.  Paprikás krumpli virslivel

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 szelet szalonna
  • sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • só, bors
  • kömény
  • víz
  • 4 szál virsli

Így készítsd el:

Pucold meg a burgonyát, mosd meg és kockázd fel, vagy karikázd. Az apróra vágott szalonnát pirítsd meg a zsíron, majd amikor már barnul, dinszteld meg vele a felaprított vöröshagymát is.

Húzd le a tűzről a fazekat és szórj a hagymás alapra pirospaprikát. Keverd el, és tedd vissza a tűzre. Add hozzá a felkockázott krumplit és a paradicsomot is. Sózd, borsozd és szórd meg köménnyel, majd öntsd fel vízzel úgy, hogy az ellepje.

Kevergetés mellett párold puhára a krumplit, majd a felkarikázott virslit is add hozzá. Friss kenyérrel, uborkával tálalhatod is a finom ételt.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.