
3 olcsó főfogás virslivel, kevés pénzből finomat
Szereted a virslit? Akkor ezt a három receptet neked találták ki! Készíts vacsorára kiadós és olcsó ételt a kedvencedből!
Ha van otthon virsli és szeretnél kiadós ételt főzni, akkor ezt a három receptet neked találták ki! Ráadásul ezek a fogások a pénztárcádat is kímélik, szűkösebb napokra nagyon jól jönnek. Íme az ötletek:
1.Paradicsomos virslis spagetti

Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- só, ízlés szerint
- 1 fej lila hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 40 dkg hámozott darabolt paradicsom (konzerves)
- 3 db virsli
- 10 dkg koktélparadicsom
- őrölt rozmaring
- rukkola
Így készítsd el:
- A tésztát főzd ki a szokásos módon, szűrd le, és a főzőléből tegyél egy keveset félre.
- Hámozd meg a lila hagymát, vágd hosszában félbe, karikázd fel és bontsd szét gyűrűkre. Forró olajon fonnyaszd meg, add hozzá a konzervparadicsomot a levével együtt.
- Karikázd fel a virsliket, forgasd bele a mártásba a cikkekre vágott koktélparadicsommal együtt. Sózd, és rozmaringgal is ízesítsd. Öntsd fel a félretett főzőlével, forrald 5 percig, majd forgasd bele a mártásba a leszűrt tésztát. Rukkolával vihetsz üdeséget az ételedre és már tálalhatod is.
Jó étvágyat!
2. Virslis lencsesaláta

Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- só
- 3 db babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 6 db virsli
- 6 db csemege uborka
- 3 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- 2 tk mustár
- 1 mk porcukor
- 0,5 mk citromlé
- bors
Így készítsd el:
- A lencsét az előző estén áztasd be, majd főzd puhára babérlevéllel együtt sós vízben. Ha készen van, szűrd le.
- Pucold meg a hagymát és vágd fel apróra. A virslit is főzd meg és karikázd fel. Az uborkákat darabold.
- A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral és tedd bele a porcukrot és a citromlevet is, majd borsozdmeg.
- Egy nagyobb tálba keverd össze a lencsét, a hagymát, a virslit, az uborkát és a mártást. Egy éjszakára tedd a hűtőbe.
Jó étvágyat!
3. Paprikás krumpli virslivel

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 szelet szalonna
- sertészsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 db paradicsom
- só, bors
- kömény
- víz
- 4 szál virsli
Így készítsd el:
Pucold meg a burgonyát, mosd meg és kockázd fel, vagy karikázd. Az apróra vágott szalonnát pirítsd meg a zsíron, majd amikor már barnul, dinszteld meg vele a felaprított vöröshagymát is.
Húzd le a tűzről a fazekat és szórj a hagymás alapra pirospaprikát. Keverd el, és tedd vissza a tűzre. Add hozzá a felkockázott krumplit és a paradicsomot is. Sózd, borsozd és szórd meg köménnyel, majd öntsd fel vízzel úgy, hogy az ellepje.
Kevergetés mellett párold puhára a krumplit, majd a felkarikázott virslit is add hozzá. Friss kenyérrel, uborkával tálalhatod is a finom ételt.
Jó étvágyat!







