Ha van otthon virsli és szeretnél kiadós ételt főzni, akkor ezt a három receptet neked találták ki! Ráadásul ezek a fogások a pénztárcádat is kímélik, szűkösebb napokra nagyon jól jönnek. Íme az ötletek:
1.Paradicsomos virslis spagetti
Hozzávalók:
40 dkg spagetti
só, ízlés szerint
1 fej lila hagyma
2 ek olívaolaj
40 dkg hámozott darabolt paradicsom (konzerves)
3 db virsli
10 dkg koktélparadicsom
őrölt rozmaring
rukkola
Így készítsd el:
A tésztát főzd ki a szokásos módon, szűrd le, és a főzőléből tegyél egy keveset félre.
Hámozd meg a lila hagymát, vágd hosszában félbe, karikázd fel és bontsd szét gyűrűkre. Forró olajon fonnyaszd meg, add hozzá a konzervparadicsomot a levével együtt.
Karikázd fel a virsliket, forgasd bele a mártásba a cikkekre vágott koktélparadicsommal együtt. Sózd, és rozmaringgal is ízesítsd. Öntsd fel a félretett főzőlével, forrald 5 percig, majd forgasd bele a mártásba a leszűrt tésztát. Rukkolával vihetsz üdeséget az ételedre és már tálalhatod is.
Jó étvágyat!
2. Virslis lencsesaláta
Hozzávalók:
25 dkg lencse
só
3 db babérlevél
1 fej vöröshagyma
6 db virsli
6 db csemege uborka
3 dl tejföl
1 dl majonéz
2 tk mustár
1 mk porcukor
0,5 mk citromlé
bors
Így készítsd el:
A lencsét az előző estén áztasd be, majd főzd puhára babérlevéllel együtt sós vízben. Ha készen van, szűrd le.
Pucold meg a hagymát és vágd fel apróra. A virslit is főzd meg és karikázd fel. Az uborkákat darabold.
A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral és tedd bele a porcukrot és a citromlevet is, majd borsozdmeg.
Egy nagyobb tálba keverd össze a lencsét, a hagymát, a virslit, az uborkát és a mártást. Egy éjszakára tedd a hűtőbe.
Jó étvágyat!
3. Paprikás krumpli virslivel
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 szelet szalonna
sertészsír
1 fej vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 db paradicsom
só, bors
kömény
víz
4 szál virsli
Így készítsd el:
Pucold meg a burgonyát, mosd meg és kockázd fel, vagy karikázd. Az apróra vágott szalonnát pirítsd meg a zsíron, majd amikor már barnul, dinszteld meg vele a felaprított vöröshagymát is.
Húzd le a tűzről a fazekat és szórj a hagymás alapra pirospaprikát. Keverd el, és tedd vissza a tűzre. Add hozzá a felkockázott krumplit és a paradicsomot is. Sózd, borsozd és szórd meg köménnyel, majd öntsd fel vízzel úgy, hogy az ellepje.
Kevergetés mellett párold puhára a krumplit, majd a felkarikázott virslit is add hozzá. Friss kenyérrel, uborkával tálalhatod is a finom ételt.