FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.23.

3 olcsó főfogás virslivel, kevés pénzből finomat

Szereted a virslit? Akkor ezt a három receptet neked találták ki! Készíts vacsorára kiadós és olcsó ételt a kedvencedből!

Szerző Ripost

Ha van otthon virsli és szeretnél kiadós ételt főzni, akkor ezt a három receptet neked találták ki! Ráadásul ezek a fogások a pénztárcádat is kímélik, szűkösebb napokra nagyon jól jönnek. Íme az ötletek:

 

1.Paradicsomos virslis spagetti

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • só, ízlés szerint
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 40 dkg hámozott darabolt paradicsom (konzerves)
  • 3 db virsli
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • őrölt rozmaring
  • rukkola

Így készítsd el:

  1. A tésztát főzd ki a szokásos módon, szűrd le, és a főzőléből tegyél egy keveset félre.
  2. Hámozd meg a lila hagymát, vágd hosszában félbe, karikázd fel és bontsd szét gyűrűkre. Forró olajon fonnyaszd meg, add hozzá a konzervparadicsomot a levével együtt.
  3. Karikázd fel a virsliket, forgasd bele a mártásba a cikkekre vágott koktélparadicsommal együtt. Sózd, és rozmaringgal is ízesítsd. Öntsd fel a félretett főzőlével, forrald 5 percig, majd forgasd bele a mártásba a leszűrt tésztát. Rukkolával vihetsz üdeséget az ételedre és már tálalhatod is.

 

Jó étvágyat!

 

2. Virslis lencsesaláta

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 3 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db virsli
  • 6 db csemege uborka
  • 3 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • 2 tk mustár
  • 1 mk porcukor
  • 0,5 mk citromlé
  • bors

Így készítsd el:

  1. A lencsét az előző estén áztasd be, majd főzd puhára babérlevéllel együtt sós vízben. Ha készen van, szűrd le.
  2. Pucold meg a hagymát és vágd fel apróra. A virslit is főzd meg és karikázd fel. Az uborkákat darabold.
  3. A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral és tedd bele a porcukrot és a citromlevet is, majd borsozdmeg.
  4. Egy nagyobb tálba keverd össze a lencsét, a hagymát, a virslit, az uborkát és a mártást. Egy éjszakára tedd a hűtőbe.

Jó étvágyat!

 

3.  Paprikás krumpli virslivel

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 szelet szalonna
  • sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • só, bors
  • kömény
  • víz
  • 4 szál virsli

Így készítsd el:

Pucold meg a burgonyát, mosd meg és kockázd fel, vagy karikázd. Az apróra vágott szalonnát pirítsd meg a zsíron, majd amikor már barnul, dinszteld meg vele a felaprított vöröshagymát is.

Húzd le a tűzről a fazekat és szórj a hagymás alapra pirospaprikát. Keverd el, és tedd vissza a tűzre. Add hozzá a felkockázott krumplit és a paradicsomot is. Sózd, borsozd és szórd meg köménnyel, majd öntsd fel vízzel úgy, hogy az ellepje.

Kevergetés mellett párold puhára a krumplit, majd a felkarikázott virslit is add hozzá. Friss kenyérrel, uborkával tálalhatod is a finom ételt.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek