Isteni finom tud lenni a zellerkrémleves, de mindig lehet tovább fokozni az ízeket. Mutatjuk, mitől lesz zseniális íze a levesednek!
Isteni a zellerből készült levest, ha te is nagyon szereted, akkor turbózd fel egy kis pirított kenyérkockával és bacon chipsszel! Lepd meg a családot vele, legyen egy kicsit más most ez az étel. Mutatjuk a receptet.
Fotó: mindmegette.hu
Hozzávalók:
50 dkg zellergumó
10 dkg krumpli
1 db húsleveskocka
4 dl főzőtejszín
9 dl víz
1 fej vöröshagyma
3 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
2 ág zeller zöldje
só, bors
kenyér
bacon chips
Így készítsd el:
A megtisztított zellert ujjnyi szeletekre vágd fel, és nagyjából 1x1 cm -es kockákra darabold. A megpucolt krumplit és vöröshagymát kockázd fel.
A fokhagymát egészen apróra darabold fel, vagy fokhagymaprésen nyomd át.
A felhevített olajban a zellerkockákat magas hőfokon 5 percen keresztül kevergetés mellett dinszteld meg, add hozzá utána a vöröshagymát a fokhagymát és pirítsd össze.
Engedd fel 9 dl vízzel, sózd borsozd. Add hozzá a burgonyakockákat, a zeller zöldjét és a leveskockát is, majd ha felforrt, még 15 percen keresztül lassú tűzön főzd meg. Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesítsd.
Tedd vissza az edényt a tűzre, és ismét forrald fel. Add hozzá a tejszínt és ismét forrald fel. Ha szükséges, még ízesítsd.
Személyenként fél szelet kenyeret kockákra vágva, 1 ek olajban kevergetve piríts meg, vagy készíts hozzá bacon chipszet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.