Isteni a zellerből készült levest, ha te is nagyon szereted, akkor turbózd fel egy kis pirított kenyérkockával és bacon chipsszel! Lepd meg a családot vele, legyen egy kicsit más most ez az étel. Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók:
50 dkg zellergumó
10 dkg krumpli
1 db húsleveskocka
4 dl főzőtejszín
9 dl víz
1 fej vöröshagyma
3 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
2 ág zeller zöldje
só, bors
kenyér
bacon chips
Így készítsd el:
A megtisztított zellert ujjnyi szeletekre vágd fel, és nagyjából 1x1 cm -es kockákra darabold. A megpucolt krumplit és vöröshagymát kockázd fel.
A fokhagymát egészen apróra darabold fel, vagy fokhagymaprésen nyomd át.
A felhevített olajban a zellerkockákat magas hőfokon 5 percen keresztül kevergetés mellett dinszteld meg, add hozzá utána a vöröshagymát a fokhagymát és pirítsd össze.
Engedd fel 9 dl vízzel, sózd borsozd. Add hozzá a burgonyakockákat, a zeller zöldjét és a leveskockát is, majd ha felforrt, még 15 percen keresztül lassú tűzön főzd meg. Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesítsd.
Tedd vissza az edényt a tűzre, és ismét forrald fel. Add hozzá a tejszínt és ismét forrald fel. Ha szükséges, még ízesítsd.
Személyenként fél szelet kenyeret kockákra vágva, 1 ek olajban kevergetve piríts meg, vagy készíts hozzá bacon chipszet.