RETRO RÁDIÓ

Majonézes csokitorta, ettől eldobod az agyadat

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 09. 18. 12:56
Frissítve2023. 09. 20. 13:21

Elég bizarr első olvasatra ez a torta, pedig roppant egyszerű elkészíteni, az íze pedig igazi meglepetés!

Hihetetlen bizarrnak tűnik a csokoládétorta majonézzel! A főként tojásból, olajból készült majonéz extra nedvességet, gazdag ízt és könnyű textúrát ad a süteménynek. Érdemes kipróbálni, egészen biztos nem ér csalódás! Mutatjuk a receptet:

Majonézes csokitorta

Chocolate,Cake,With,A,Cut,Piece,On,Plate,.
Fotó: juana22

Hozzávalók:

  • 1 bögre majonéz
  • 1 bögre meleg víz
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 3 evőkanál kakaópor (jó minőségű)
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor
  • csipetnyi só
  • jó minőségű csokikrém a belsejébe

Így készítsd el:

  1. Melegítsd elő a sütőt 160 C fokra.
  2. Egy nagyobb edényben keverd össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot.
  3. Jöhet hozzá a majonéz és a meleg víz: ezeket is keverd bele. 
  4. A tésztát öntsd bele a vajjal kikent, lisztes tepsibe vagy tortaformába. Nagyjából 40 perc alatt a tészta megsül. Ellenőrizd a tésztát fogpiszkálóval! 
  5. Amikor kihűlt, vágd ketté a tortaalapot és kend meg a szokásos jó minőségű csokoládékrémmel. A tetejére is tehetsz a csokikrémből vagy hintsd meg ízlés szerint porcukorral. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.