Hihetetlen bizarrnak tűnik a csokoládétorta majonézzel! A főként tojásból, olajból készült majonéz extra nedvességet, gazdag ízt és könnyű textúrát ad a süteménynek. Érdemes kipróbálni, egészen biztos nem ér csalódás! Mutatjuk a receptet:
Majonézes csokitorta
Hozzávalók:
1 bögre majonéz
1 bögre meleg víz
2 bögre liszt
1 bögre cukor
3 evőkanál kakaópor (jó minőségű)
1 tk vaníliás cukor
2 tk sütőpor
csipetnyi só
jó minőségű csokikrém a belsejébe
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 160 C fokra.
Egy nagyobb edényben keverd össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot.
Jöhet hozzá a majonéz és a meleg víz: ezeket is keverd bele.
A tésztát öntsd bele a vajjal kikent, lisztes tepsibe vagy tortaformába. Nagyjából 40 perc alatt a tészta megsül. Ellenőrizd a tésztát fogpiszkálóval!
Amikor kihűlt, vágd ketté a tortaalapot és kend meg a szokásos jó minőségű csokoládékrémmel. A tetejére is tehetsz a csokikrémből vagy hintsd meg ízlés szerint porcukorral.