A férfiak imádják a tojást, legyen az tükörtojás, rántotta, szinte soha nem unják meg. Persze mindenki szereti, de a tetején a ropogós szalonna az ő kedvencük. Te is imádod, ha a szalonna ropog a fogad alatt? Mutatjuk, hogyan lehet a legfinomabban elkészíteni. Íme a recept!
Hozzávalók:
8 db tojás
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 csipet só, bors
kevés olaj, vagy zsír a sütéshez
Így készítsd el:
A hagymát vágd fel apróra, kevés olajon dinszteld meg.
Közben a tojásokat üsd fel egy tálba, kevés sóval ízesítsd, és a megdinsztelt hagymára öntsd rá.
Sütés közben többször keverd össze. hagyd átsülni. Ízlés szerint sütheted lágyabbra és keményebbre is.
A szalonnát kockázd fel és egy teflonban azt is kis lángon süsd meg.
A ropogós szalonnákat vedd ki a zsírból és szórd rá a tojás tetejére. Így nem puhul meg a szalonna, mint amikor a tojásba teszed bele. A szalonnát a tojás mellé is teheted a tányéron.