
Kőbányai tortáslány: Elkészült a magyar Barbie-torta, ilyet még nem láttál
Fantasztikus érzékkel készült el a ragyogóan szép Barbie-torta. Megalkotója nem más, mint a kőbányai tortáslány, azaz Tarnai Zsuzsi. Nézzük is meg közelebbről a tortacsodát!
Hihetetlen Barbie-őrület vette kezdetét az országban, így a torta receptje sem maradhat tovább titokban. Nemcsak a kislányok nagy kedvence, de érdemes meglepni vele az egész családot. A tortakészítés nem egyszerű műfaj, ezért ismét Tarnai Zsuzsihoz a kőbányai tortakirálylányhoz fordultunk segítségért.

Egy Barbie-torta nagyon sokféle lehet, a főbb jellegzetességeit talán mindenki el tudja képzelni. A baba elhelyezése minden esetben okoz fejtörést, vannak olyan Barbie- torták amelyeken csücsül vagy fekszik a figura, sőt, olyat is láttunk, ahogy egyszerűen a rózsaszín ünnepi desszert mellé állították. Na, de hogy oldotta meg a kérdést Zsuzsi, a kőbányai tortáslány? Naná, hogy a legdrámaibb, leghatásosabb, leglátványosabb megoldást választotta!

Piskóta alap készítése: (ebből 2 db -ot és egyforma méretben süss meg)
Hozzávalók
- 3 tojás
- 250 g liszt
- 160 g kristálycukor
- 60 g kristálycukor a tojáshabba
- 150 ml tej
- 100 ml olaj
- 1 cs. sütőpor
Így készül a piskótatészta:
- Kapcsoljuk be a sütőt 150 fokra.
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor).
- A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a 60 g cukorral.
- Keverjük össze habverővel a folyékony hozzávalókat (tojássárgája, tej, olaj) és a cukrot.
- Szitáljuk rá a lisztes keveréket a folyékony részre és habverővel keverjük tovább.
- Forgassuk a lisztes masszába a tojáshabot, majd a tésztát simítsuk a sütőformába.
- Mehet a tészta a sütőbe, kb. egy óra alatt lesz kész.
Krém:
Hozzávalók:
- 300 ml habtejszín
- 100 g fehércsoki
- 70 g kókuszreszelék
- 3-4 ek porcukor
- darált mandula
Így készítsd el:
- Verd fel a hideg habtejszínt , és tedd bele a porcukrot.
- A fehér csokit mikróban olvaszd meg, majd keverd össze a kókuszreszelékkel és a mascarponéval.
- Ezt a keveréket add hozzá a felvert habtejszínhez. A mandulát szórd a krémbe vagy a torta rétegzésekor a krém tetejére.
Torta összeállítása

- A piskótákat vád négy részre, és a krémmel töltsd meg. Majd tedd be a hűtőszekrénybe állni pár órára.
- A jó magas tortát rózsaszínű svájci vajkrémmel, fault line technikával burkold be.
Hozzávalók a svájci krémhez:
- 3 tojásfehérje
- 150 g cukor
- 250 g vaj
- piros vagy bordó ételfesték
A cukrot és a tojásfehérjét "gyógyítsd egybe" gőz fölött egy tálban. Nem kell verni, de kevergesd folyamatosan, a cél, hogy beleolvadjon a cukor. Óvatosan a hővel, Ne engedd megfőni! Amikor teljesen felolvadt a cukor, átöntjük egy nagyobb tálba és kemény habbá verjük. Majd ezután hozzáadjuk 3 részben a szobahőmérsékletű vajat. Ezt is minden alkalommal kihabosítjuk. Amikor teljesen összeállt, mehet bele az ételfesték és lehet dolgozni vele.

A kész torta tetejére helyezd rá a Barbie-figurát, a baba ruháját fondanttal díszítheted. Dekorálhatod ehető ostyapapírral, cukorgyöngyökkel, fondantból készült mintákkal, és díszítőcsővel formázott vajkrémmel.
Tipp:
Bármilyen emeletes tortát készítsz, nem árt, ha merevíted a tortát az emeletek között, hogy a felső szint ne nyomja össze az alatta lévőt. Erre használhatsz torta tiplit, hurkapálcikát.
Jó étvágyat!






