Létrehozva: 2023.08.12.

Így rakhatod el télire a tölteni való paprikát, szuper ötleteket mutatunk

A töltött paprika tipikus nyári étel, de bizony jólesne néhányszor télen is vacsorára. Sajnos a paprika olyankor megfizethetetlen, így a nyári termést kell valahogy átmenteni. Nagy kérdés, hogy milyen módon...

Itt van a paprika- és a paradicsomszezon, a háziasszonyok készítik télire a paradicsomszószt, lecsót de felmerült a kérdés, hogy hogyan lehet eltenni a tölteni való paprikát. Elsőre azonnal rávágnánk, hogy le kéne fagyasztani, de sajnos az nem működik. Miután ugyanis az ember kiolvasztja a paprikát, az olyan lesz, mint a lekvár, teljesen kezelhetetlen állagú.  Szerencsére rendkívül kreatívak a magyar nők, ha befőzésről van szó. Töltöttpaprika-ügyben pedig több szuper megoldás is előkerült. Most két remek ötletet mutatunk meg: tapasztalt háziasszonyok által tesztelt és évek óta működő praktikák. Lássuk!

Fagyasztás megtöltve, adagonként 

Töltött paprika
Fotó:  Facebook

A paprikát fagyasztás előtt töltsd meg a húsgombóc masszájával. Nyersen, adagonként vákumozd le a paprikákat, így tedd a fagyasztóba. Nem szárad ki, nem avasodik, tovább eláll az étel. Télen, szükség esetén, annyit vegyél ki, amennyit megeszel, öntsd fel paradicsomlével egy óra múlva készen is van a töltött paprika. Mennyei íze lesz, épp olyan, mintha nyáron frissen főzted volna! 

Fotó:  Facebook

Tölteni való paprika üvegben

Mosd meg a nem túl nagy méretű, húsos paprikákat, csumázd ki mindegyiket, és rázd ki a magokat is. Rakd egy nagy tálba, majd forrázd le a paprikákat, és szinte azonnal szűrd is le őket. A kezeléstől kissé megpuhulnak, ekkor dugdosd egymásba az üreges fejeket, így tedd óvatosan nagyobb üvegekbe. Közben forralj vizet, és tegyél hozzá literenként két késhegynyi szalicilt, kevés ecetet, majd ezt az oldatot öntsd forrón a paprikákra. Szorosan csavard rá a befőttes üveg tetejét, majd az üvegeket fejjel lefelé fordítva hagyd száraz dunsztban kihűlni. Mehetnek a paprikák a spejzba!  Télen így nagyon egyszerű elkészíteni belőle a töltött paprikát. Használat előtt érdemes langyos vízzel leöblíteni a paprikákat. Nem fontos egyszerre elhasználni az egész üveg tartalmát. Maradhat a lében a többi, néhány napig biztosan nem romlik meg lezárva! 

Jó étvágyat!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Franciaország szerint Ukrajnának nincs más választása

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

„Sokat sírtunk" – Végre hazamehet családjához a másfél évig éber kómában fekvő ralis, Szilágyi Ricsi

vg.hu

Indul a koncertszezon: a Budapest Park üzent a veszprémi Gyárkertnek

metropol.hu

Akkor és most: úgy megváltoztak mára a Barátok közt szereplői, rájuk sem ismerni – galéria

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

travelo.hu

Lengyelországba készülsz? Ezeket az ételeket semmiképpen ne hagyd ki!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk