tóth gabi
Milyen fröccs kerüljön az asztalra, ha nyáron vendégeket hívsz, vagy megkívánja a család? Íme néhány jó tanács, ami tuti segít a választásban.
Nagy kérdés, hogy hogyan lesz isteni finom a fröccs, hogy otthon is elkészíthesd? Felmerülhet a kérdés, hogy jó az asztali bor, vagy kénytelen leszel a minőségit telenyomni szódával? Milyen vizet tegyél a borhoz? Jó a bubis ásványvíz, vagy feltétlenül szódával lazítsd fel? Most megtudhatod a titkot.
Alapvetően a bor legyen száraz, de minimális maradékcukrot tartalmazhat a fehérbor. Ez egy kis nyári spicces állapotot okozhat, ha nem vigyázol a mennyiséggel. Viszont az nagyon fontos, hogy a cukor valóban kevés legyen benne, tehát száraz bor legyen az alap, ne félédes. Csak, ha nincs más, akkor szabad megalkudni a félszárazzal, de az üvegen nézd meg, hány gramm maradék cukrot tartalmaz. Jó minőségű borból érdemes otthon is készíteni a fröccsöt. Ne gondold, hogy az alapanyag hibája szódával hígítva majd jó megoldás lesz.
Mindenképpen a szóda a jó megoldás. Ha nem iszod meg azonnal a fröccsöt, akkor is marad benne buborék, szinte bizsereg a nyelveden. Nagyszüleink is szódával itták a kertben a nagy melegben.