RETRO RÁDIÓ

Dobj egy nagyot a lecsón, ezt trükköt ismerned kell

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 06. 15. 12:00

Hihetetlen sokszínű a lecsó, bolondítsd meg még néhány egészséges, nyári zöldséggel. Íme a tipp, hogyan lesz pikáns ez az isteni étel.

Nyáron rengeteg finom, friss zöldség van, használd ki és dobd fel a lecsót még néhány kedvenccel. Elő a padlizsánnal és a cukkinivel! Tartalmas, ízletes, egészséges és még színes is lesz a  lecsó! Kicsit franciás lesz így a hangulata, ám ez egyáltalán nem válik hátrányára, sőt! Mutatjuk a szuper receptet:

Cukkinis-padlizsános lecsó

Ratatouille.,Vegetarian,Stew,Eggplants,,Bell,Peppers,,Onions,,Garlic,And,Tomatoes
Fotó: Timolina / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 dl olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db padlizsán
  • 2 db cukkini
  • 1-1 db piros-sárga  kaliforniai paprika
  • 40 dkg paradicsom 
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. A cikkekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát pirítsd le az olajon. Add hozzá a megtisztított, apró darabokra vágott padlizsánt, cukkinit és paprikát, 10 percig párold együtt őket.
  2. Add hozzá a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, forgass bele maréknyi apróra vágott petrezselymet, végül sózd, borsozd. Alaposan keverd össze, majd lefedve további 10 -15 percen keresztül párold. Ízlés szerint még tehetsz bele fűszereket. 
  3. Friss kenyérrel, bagettel tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.