Nyáron rengeteg finom, friss zöldség van, használd ki és dobd fel a lecsót még néhány kedvenccel. Elő a padlizsánnal és a cukkinivel! Tartalmas, ízletes, egészséges és még színes is lesz a lecsó! Kicsit franciás lesz így a hangulata, ám ez egyáltalán nem válik hátrányára, sőt! Mutatjuk a szuper receptet:
Cukkinis-padlizsános lecsó
Hozzávalók:
1 dl olívaolaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db padlizsán
2 db cukkini
1-1 db piros-sárga kaliforniai paprika
40 dkg paradicsom
friss petrezselyem
só, bors
Így készítsd el:
A cikkekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát pirítsd le az olajon. Add hozzá a megtisztított, apró darabokra vágott padlizsánt, cukkinit és paprikát, 10 percig párold együtt őket.
Add hozzá a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, forgass bele maréknyi apróra vágott petrezselymet, végül sózd, borsozd. Alaposan keverd össze, majd lefedve további 10 -15 percen keresztül párold. Ízlés szerint még tehetsz bele fűszereket.