Létrehozva: 2023.06.15.

Dobj egy nagyot a lecsón, ezt trükköt ismerned kell

Hihetetlen sokszínű a lecsó, bolondítsd meg még néhány egészséges, nyári zöldséggel. Íme a tipp, hogyan lesz pikáns ez az isteni étel.

Szerző Sors Edina

Nyáron rengeteg finom, friss zöldség van, használd ki és dobd fel a lecsót még néhány kedvenccel. Elő a padlizsánnal és a cukkinivel! Tartalmas, ízletes, egészséges és még színes is lesz a  lecsó! Kicsit franciás lesz így a hangulata, ám ez egyáltalán nem válik hátrányára, sőt! Mutatjuk a szuper receptet:

Cukkinis-padlizsános lecsó

Ratatouille.,Vegetarian,Stew,Eggplants,,Bell,Peppers,,Onions,,Garlic,And,Tomatoes
Fotó: Timolina / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 dl olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db padlizsán
  • 2 db cukkini
  • 1-1 db piros-sárga  kaliforniai paprika
  • 40 dkg paradicsom 
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. A cikkekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát pirítsd le az olajon. Add hozzá a megtisztított, apró darabokra vágott padlizsánt, cukkinit és paprikát, 10 percig párold együtt őket.
  2. Add hozzá a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, forgass bele maréknyi apróra vágott petrezselymet, végül sózd, borsozd. Alaposan keverd össze, majd lefedve további 10 -15 percen keresztül párold. Ízlés szerint még tehetsz bele fűszereket. 
  3. Friss kenyérrel, bagettel tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek