Krausz Gábor
Létrehozva: 2023.06.15.
Dobj egy nagyot a lecsón, ezt trükköt ismerned kell
Hihetetlen sokszínű a lecsó, bolondítsd meg még néhány egészséges, nyári zöldséggel. Íme a tipp, hogyan lesz pikáns ez az isteni étel.
Nyáron rengeteg finom, friss zöldség van, használd ki és dobd fel a lecsót még néhány kedvenccel. Elő a padlizsánnal és a cukkinivel! Tartalmas, ízletes, egészséges és még színes is lesz a lecsó! Kicsit franciás lesz így a hangulata, ám ez egyáltalán nem válik hátrányára, sőt! Mutatjuk a szuper receptet:
Cukkinis-padlizsános lecsó

Hozzávalók:
- 1 dl olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db padlizsán
- 2 db cukkini
- 1-1 db piros-sárga kaliforniai paprika
- 40 dkg paradicsom
- friss petrezselyem
- só, bors
Így készítsd el:
- A cikkekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát pirítsd le az olajon. Add hozzá a megtisztított, apró darabokra vágott padlizsánt, cukkinit és paprikát, 10 percig párold együtt őket.
- Add hozzá a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, forgass bele maréknyi apróra vágott petrezselymet, végül sózd, borsozd. Alaposan keverd össze, majd lefedve további 10 -15 percen keresztül párold. Ízlés szerint még tehetsz bele fűszereket.
- Friss kenyérrel, bagettel tálalhatod is.
Jó étvágyat!
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Feliratkozom





























