
Beleömlött a só az eperbe, hihetetlen, mi lett belőle
Sokkoló hibát követett el lekvárfőzés közben egy magyar háziasszony, de az interneten rögtön a segítségére siettek!
Egy háziasszony eperlekvár főzése közben cukor helyett véletlenül sót öntött az összetört eperbe. Először csak fogta a fejét, majd azonnali segítséget kért az interneten, hiszen nem akarta kidobni a drága gyümölcsöt. A kommentelők természetesen a segítségére siettek és egészen jópofa epermentő ötletekkel rukkoltak elő. Lássuk, mi lehet a megoldás ebben a szerencsétlen helyzetben?

A kedves hozzászólók az alábbi ötletekkel álltak elő:
- Turmixold le, ilyen mennyiségű só egyéb tartósítószer nélkül is konzervál. Tedd kis üvegekbe a sós epret. Nem fog megromlani. Grillezett húsok pácolásához kiváló lesz.
- Apránként gyümölcslevesbe is felhasználhatod, a pici só kihozza a gyümölcsök zamatát.
- Ha cukkinit teszel hozzá, az semleges ízű, húsokhoz szósznak ízes lesz. A többit apránként elhasználhatod, mártásokhoz, páchoz.
Bizony sokan ajánlották azt is, hogy mehet ki az egész a kukába! Hiszen 1 kg eperhez öntött a hölgy 30 dkg sót. Ami azért nagyon soknak tűnik. De ha bárkivel ez történik, és a só mennyiségi aránya kevesebb, tuti érdemes a fent említett ötletekkel próbálkozni.






