Létrehozva: 2023.06.23.

Beleömlött a só az eperbe, hihetetlen, mi lett belőle

Sokkoló hibát követett el lekvárfőzés közben egy magyar háziasszony, de az interneten rögtön a segítségére siettek!

Egy háziasszony eperlekvár főzése közben cukor helyett véletlenül sót öntött az összetört eperbe. Először csak fogta a fejét, majd azonnali segítséget kért az interneten, hiszen nem akarta kidobni a drága gyümölcsöt. A kommentelők természetesen a segítségére siettek és egészen jópofa epermentő ötletekkel rukkoltak elő. Lássuk, mi lehet a megoldás ebben a szerencsétlen helyzetben? 

Strawberry,Jam.,Homemade,Marmalade,On,A,Rustic,Wooden,Table.,Top
Fotó: Losangela / shutterstock

A kedves hozzászólók az alábbi ötletekkel álltak elő:

  • Turmixold le, ilyen mennyiségű só egyéb tartósítószer nélkül is konzervál. Tedd kis üvegekbe a sós epret. Nem fog megromlani. Grillezett húsok pácolásához kiváló lesz. 
  • Apránként gyümölcslevesbe is felhasználhatod, a pici só kihozza a gyümölcsök zamatát. 
  • Ha cukkinit teszel hozzá, az semleges ízű, húsokhoz szósznak ízes lesz. A többit apránként elhasználhatod, mártásokhoz, páchoz.

Bizony sokan ajánlották azt is, hogy mehet ki az egész a kukába! Hiszen 1 kg eperhez öntött a hölgy 30 dkg sót. Ami azért nagyon soknak tűnik. De ha bárkivel ez történik, és a só mennyiségi aránya kevesebb, tuti érdemes a fent említett ötletekkel próbálkozni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek