RETRO RÁDIÓ

Beleömlött a só az eperbe, hihetetlen, mi lett belőle

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 06. 23. 11:30

Sokkoló hibát követett el lekvárfőzés közben egy magyar háziasszony, de az interneten rögtön a segítségére siettek!

Egy háziasszony eperlekvár főzése közben cukor helyett véletlenül sót öntött az összetört eperbe. Először csak fogta a fejét, majd azonnali segítséget kért az interneten, hiszen nem akarta kidobni a drága gyümölcsöt. A kommentelők természetesen a segítségére siettek és egészen jópofa epermentő ötletekkel rukkoltak elő. Lássuk, mi lehet a megoldás ebben a szerencsétlen helyzetben? 

Strawberry,Jam.,Homemade,Marmalade,On,A,Rustic,Wooden,Table.,Top
Fotó: Losangela / shutterstock

A kedves hozzászólók az alábbi ötletekkel álltak elő:

  • Turmixold le, ilyen mennyiségű só egyéb tartósítószer nélkül is konzervál. Tedd kis üvegekbe a sós epret. Nem fog megromlani. Grillezett húsok pácolásához kiváló lesz. 
  • Apránként gyümölcslevesbe is felhasználhatod, a pici só kihozza a gyümölcsök zamatát. 
  • Ha cukkinit teszel hozzá, az semleges ízű, húsokhoz szósznak ízes lesz. A többit apránként elhasználhatod, mártásokhoz, páchoz.

Bizony sokan ajánlották azt is, hogy mehet ki az egész a kukába! Hiszen 1 kg eperhez öntött a hölgy 30 dkg sót. Ami azért nagyon soknak tűnik. De ha bárkivel ez történik, és a só mennyiségi aránya kevesebb, tuti érdemes a fent említett ötletekkel próbálkozni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.