Hihetetlenül finom és egészséges a nyári, friss gyümölcsleves. Kihagyhatatlan, és még főzni sem kell. Mutatunk néhány nagyon egyszerű és gyors receptet.
1. Meggyleves
Hozzávalók:
35 dkg meggy (magozott)
20 dkg pépesített meggy
1 l tej
2 dl habtejszín
1 ek cukor
1 csomag vaníliás puding (főzés nélkül)
kevés mentalevél
Így készítsd el:
A pudingport fél liter tejjel keverj el csomómentesen.
Add hozzá a már felrázott tejszínt.
Öntsd bele a pépesített meggyet és magozott meggyet, majd a maradék tejet is öntsd hozzá.
Kicsit lehűtve, mentával a tetején, isteni finom a meleg nyári napokon.
Jó étvágyat!
2. Málnaleves
Hozzávalók:
1 l hideg tej
1 csipet só
1 dl málnaszörp
1 ek porcukor
1 csipet fahéj
málna friss, vagy fagyasztott
2,5 dl habtejszín
Így készítsd el:
A tejbe tegyél sót, és öntsd hozzá a szörpöt.
Az alaphoz add hozzá a porcukrot, a fahéjat, és a málnát, majd keverd hozzá a tejszínt is.
Hűtsd le és tálalhatod is! Édesszájúaknak a tejszínhab kötelező a tetejére. De tehetsz rá egy kis friss mentalevelet is.