Nyáron az egyik legfinomabb és legegészségesebb étel a gyümölcsleves. Mutatjuk, hogyan készülnek a kedvenceink főzés nélkül.
Hihetetlenül finom és egészséges a nyári, friss gyümölcsleves. Kihagyhatatlan, és még főzni sem kell. Mutatunk néhány nagyon egyszerű és gyors receptet.
1. Meggyleves
Fotó: AS Foodstudio / shutterstock
Hozzávalók:
35 dkg meggy (magozott)
20 dkg pépesített meggy
1 l tej
2 dl habtejszín
1 ek cukor
1 csomag vaníliás puding (főzés nélkül)
kevés mentalevél
Így készítsd el:
A pudingport fél liter tejjel keverj el csomómentesen.
Add hozzá a már felrázott tejszínt.
Öntsd bele a pépesített meggyet és magozott meggyet, majd a maradék tejet is öntsd hozzá.
Kicsit lehűtve, mentával a tetején, isteni finom a meleg nyári napokon.
Jó étvágyat!
2. Málnaleves
Fotó: MariaKovaleva / shutterstock
Hozzávalók:
1 l hideg tej
1 csipet só
1 dl málnaszörp
1 ek porcukor
1 csipet fahéj
málna friss, vagy fagyasztott
2,5 dl habtejszín
Így készítsd el:
A tejbe tegyél sót, és öntsd hozzá a szörpöt.
Az alaphoz add hozzá a porcukrot, a fahéjat, és a málnát, majd keverd hozzá a tejszínt is.
Hűtsd le és tálalhatod is! Édesszájúaknak a tejszínhab kötelező a tetejére. De tehetsz rá egy kis friss mentalevelet is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.