"Magyar Péter nem az akinek látszik"- a volt barátnő szavai beigazolódtak

POLITIK
Létrehozva: 2023.06.25.

3 isteni, gyors gyümölcsleves, amit még főznöd sem kell

Nyáron az egyik legfinomabb és legegészségesebb étel a gyümölcsleves. Mutatjuk, hogyan készülnek a kedvenceink főzés nélkül.

Szerző Sors Edina

Hihetetlenül finom és egészséges a nyári, friss gyümölcsleves. Kihagyhatatlan, és még főzni sem kell. Mutatunk néhány nagyon egyszerű és gyors receptet.

1. Meggyleves 

Cherry,Cream,Soup,With,Mint,In,A,Bowl,On,A
Fotó: AS Foodstudio / shutterstock

Hozzávalók:

  • 35 dkg meggy (magozott)
  • 20 dkg pépesített meggy
  • 1 l tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás puding (főzés nélkül)
  • kevés mentalevél

Így készítsd el:

  1. A pudingport fél liter tejjel keverj el csomómentesen.
  2. Add hozzá a már felrázott tejszínt.
  3. Öntsd bele a pépesített meggyet és magozott meggyet, majd a maradék tejet is öntsd hozzá.
  4. Kicsit lehűtve, mentával a tetején, isteni finom a meleg nyári napokon.

Jó étvágyat!

2. Málnaleves

Sweet,Raspberry,Soup,With,Fresh,Mint
Fotó: MariaKovaleva / shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 l hideg tej
  • 1 csipet só
  • 1 dl málnaszörp
  • 1 ek porcukor
  • 1 csipet fahéj
  • málna friss, vagy fagyasztott
  • 2,5 dl habtejszín

Így készítsd el:

  1. A tejbe tegyél sót, és öntsd hozzá a szörpöt.
  2. Az alaphoz add hozzá a porcukrot, a fahéjat, és a málnát, majd keverd hozzá a tejszínt is.
  3. Hűtsd le és tálalhatod is! Édesszájúaknak a tejszínhab kötelező a tetejére. De tehetsz rá egy kis friss mentalevelet is. 

Jó étvágyat!

3. Sárgabarack krémleves 

Chilled,Yogurt,And,Apricot,Soup
Fotó: hadasit / shutterstock

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgabarack
  • 1,5 dl víz
  • 15 dkg nádcukor
  • 2 dl tejszín
  • 5 db nagyobb mentalevél
  • csipet só
  • tejszínhab a díszítéshez, és mentalevél ( opcionális )

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a barackot és magozd ki. Vágd apróbb darabokra, és tedd bele a mixerbe. Öntsd hozzá fokozatosan a vizet és mixeld össze.
  2. Amikor kezd leveses lenni, ízesítsd sóval és a cukorral. Add hozzá az apróra vágott mentalevelet is. Majd keverd össze ismét.
  3. Add hozzá a tejszínt, és turmixold össze, attól selymes állaga lesz.
  4. Tedd be a hűtőbe és fogyasztás előtt díszheted tejszínhabbal és mentával.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek